logo

GENÇLİK ŞÖLENİ MUHTEŞEM GÖSTERİLERE SAHNE OLDU

  • Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şubesi tarafından düzenlenen Geleneksel Gençlik Şöleni muhteşem gösterilere sahne oldu.

Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şubesi tarafından Geleneksel Gençlik Şöleni düzenlendi.

1 Haziran Çarşamba günü saat 20.00’de Hüseyin Tatoğlu Kültür merkezinde düzenlenen şenliğe Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Akay, Gümeli Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, Ak Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, İyi Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, ADD Şube Başkanı Yeliz Özakın Armağan, Ereğli Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Nalan Genç, Kdz. Ereğli Gençlik Platformu Başkanı Yiğitcan Yıldırım ve çok sayıda izleyici katıldı. Çok yoğun katılımla 2 salonun tamamen dolduğu ekinlikte mevcut koltukların yetersiz kalması üzerine plastik sandalye takviyesi yapıldı.

“ALEVİLİK ANADOLU’NUN HUMANİZM DESTANIDIR”

İnci Yüce’nin başarılı sunumu ile gerçekleşen 2 bölümden oluşan Gençlik Şöleni, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Ardından söz alan Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Mehmet Taştan coşkulu bir selamlama konuşması yaparak Aleviliğin Anadolu’nun hümanizm destanı olduğunu söyledi. Sırası ile mikrofona davet edilen Güvenç Abdal Ocağı Dedelerinde Sefa Öztürk ve Dedekargın Ocağı Postnişi Mustafa Dedekargınoğlu ise Aleviliğin inanç, yaşam, kültür ve felsefesi üzerine yaptıkları konuşmalarda adalet, demokrasi ve hakça paylaşım gibi ilkesel değerleri ön plana çıkardılar.

HER YÖREDEN TÜRKÜLER SESLENDİRİLDİ

Program Aşık Mahsuni’nin anılması ve Öğretmen Koro Şefi Gökhan Göçmen yönetimindeki Türk Halk Müziği konseri ile devam ederken, salonda bulunan katılımcılar Anadolu’nun dört bir yanında seçilen solo ve koro türkülere eşlik etti. Ege Türkülerine zeybek folklor ekibinin eşlik etmesi ise sahneyi hareketlendirdi. Konser sırasında Şef Göçmen, hareketli ve sempatik tavırları ile dikkat çekerken, keman eşliğinde seslendirdiği Gaziantep yöresinden Barak Havası yüksek alkışlarla karşılık buldu.

VE SAHNE, SEMAH EKİBİNİN

Programın ikinci bölümünde Sercan Şen Dede’nin meydan yönetiminde semah ekibi sahne aldı. Gençlerden oluşan semah ekibinin 30 dakikayı geçen gösterisi, uyarı üzerine hiç alkışlanmadan ve adeta nefes almadan izlendi. Gösteri sonunda alkışlar semah ekibine gelirken Alevi dedeleri, Dedekargınoğlu, Öztürk ve Şube Başkanı Mehmet Taştan ile gecede emeği geçenler tek tek sahneye davet edildi.

PROTOKOL SONUNA KADAR İZLEDİ

Başarılı program, teşekkür konuşmaları, alevi duaları ve programı sonuna kadar İzleyen Kaymakam Mehmet Yapıcı ve protokolün sahneye davet edilerek hatıra fotoğrafları çekilmesi ile son buldu.

Salondan ayrılan katılımcılar, Şube Başkanı Taştan ve yönetimini kutlayarak başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Paylaşın:
1282 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ