logo

GÖNÜLLERİ MEST ETTİLER!..

  • Kdz. Ereğli’de Türk Halk Müziği konseri veren Arif Sağ ile Tolga Sağ, izleyenleri adeta mest etti.

Kdz. Ereğli Uluslararası 23. Sevgi Barış Dostluk Festivali Kapsamında ünlü sanatçılar Arif Sağ ile Tolga Sağ Türk Halk Müziği konseri verdi. Konserin organizasyonunu Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şubesi üstlendi.

İZDİHAM OLDU, ALKIŞLAR HİÇ DURMADI

Festivalin son günü olan 9 Temmuz Pazar günü Cehennemağzı Mağaraları’ndan Ayazma Mağarasında düzenlenen konseri Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık-eşi Neriman Posbıyık, Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Mehmet Taştan, İyi Parti Milletvekili Adayı Evrim Balbaloğlu, Belediye Meclis Üyeleri ve izdihama neden olacak yoğunlukta kalabalık bir topluluk izledi.

Keyifle izlenen konser, Tolga Sağ’ın Anadolu’nun farklı yörelerinden türküleri sazı ve sözü ile seslendirmesiyle başladı. Zaman zaman izleyicilerin de eşlik ettiği Tolga Sağ’a kısa bir süre sonra alkışlar eşliğinde Usta Sanatçı Babası Arif Sağ’da eşlik etmeye başladı. Baba oğul sanatçılar birbirinden güzel türküleri tok sesleri ve divan sazları ile seslendirirken salondan alkışlar hiç eksik olmadı.

USTA SANATÇIDAN ÖNEMLİ DESTEK

Bir süre sonra konuşan Arif Sağ, daha önce de geldiği Ereğli’yi daha da gelişmiş bulduğunu belirerek, Ereğli’nin il olmayı hak ettiğini ve bunun için mücadele etmekten kaçınmamak gerektiğini söyledi. Sağ, “Böyle bir mekanı böyle bir medeni grubun içine oturtturabilmek kolay bir beceri değil. İnsanlar, öyle de böyle de haklarını almalı. İlla beklememeli, birileri getirsin de versin. Öyle bir dünya yok. Getirip vermiyorlar. Onu elde edebilmek için mücadele etmek lazım. Gerekiyorsa kavga etmek lazım. Bu gelişimde Ereğli’de ışık gördüm. Umuyorum iyi bitecek. Dediğim gibi vali beyi koltuğuna oturtturduğunuz gün ben yine burada yanınızda olacağım.” dedi. Başkan Posbıyık, Sağ’ın destek konuşmasına alkışlarla karşılık verdi.

Konser sonunda Sanatçıları kutlayan ve ereğli’de görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Posbıyık, Arif Sağ’a büyük sahnede Sevgi Barış Dostluk ödülünün takdim edileceğini hatırlatarak hediyeler takdim etti.

Paylaşın:
486 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ