logo

GÖNÜLLÜ, “KONYA NOTLARINI” YAZDI


Doğan GÖNÜLLÜ

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberhayat/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV3/single-kose-yazilari.php on line 34
haber@haberhayat.net
  • Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği(ERMED) Başkanı ve Haber Hayat Yayıncılık İmtiyaz Sahibi Doğan Gönüllü, akraba ziyareti için bulunduğu Konya’da mesleki temaslarını “kısa not” halinde değerlendirdi.

9 Temmuz Salı gününü Eşi ve Yayın Koordinatörü Ülkü Gönüllü ile ziyaretlere ayıran Gönüllü, “Günün sonunda; ‘Konya’nın tıpkı coğrafyası, yolları ve evleri gibi, insanların da gönülleri ve vizyonları aynı şekilde geniş.’ değerlendirmemi paylaşabilirim.” dedi.

Akraba ziyareti ve mesleki temaslardan duyduğu memnuniyeti ifade eden Gönüllü, “Konya Notlarını” şöyle paylaştı:

“PİLAV DÖKME GELENEĞİ BİZİ ŞAŞIRTTI”

“Ailemizdeki yerleri çok farklı olan dünürlerimiz Ayfer & Nuri Aydemir Ailesi’nin bizi muhteşem bir şekilde ağırlaması adeta gelenek haline geldi ki; yazmaya satırlar yetmez!

Konya’ya gelir gelmez Aydemir Ailesinin sempatik kızları Uzman Diyetisyen Merve Aydemir’in daveti üzerine tesadüfen konuk olduğumuz Büyükkaplan Ailesinin kızı Nur ile Akış Ailesinin oğlu Mehmet’in İkonia Garden’de gerçekleştirilen düğün yemeği tam anlamı ile bizi şaşırttı! Binlerce kişinin hiç hır-gür olmadan tertemiz masalarda oturarak dileği kadar(doymasan tekrar-tekrar isteyebiliyorsun ve hemen geliyor) lokum gibi kavurma, pilav, tatlı, bamya çorbası yediğine şahit oldum. Cam bardakta taze çay ve soda, meyve suyu da bahçede elinize kadar geliyor. Konya’nın meşhur “pilav dökme” geleneğini duymuştum ama bu kadarını tahmin edememiştim. Bizde olsa, hemen festivalini yapardık. Samimiyetle şaşırdık kaldık ve çok takdir ettik. Gençlere ve ailelere mutluluklar diliyoruz.

MESLEKİ TEMASLAR :

Bu arada Konya temaslarım kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Danışmanı, Ak Parti Zonguldak Önceki Dönem Milletvekillerinden Prof. Dr. Ercan Candan ile Meslektaş dostlarım Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Dr. İbrahim Büyükeken ile Kon Tv Yayın Koordinatörü Nurettin Bay’ı ziyaret ettim.  

CANDAN “ÜNİVERSİTEMİZ BAŞARI VE GELİŞME SIRALAMASINDA ÖNLERDE”

Rektörlük binasındaki makamında görüştüğümüz Candan’la bolca kulakları çınlattık! Diğer yandan üniversitenin kısa sürede elde edilen akademik başarıları ile gelişme sürecinde yaşananlar ve ayrıca, yörelerin sosyokültürel ve siyasal alışkanlıkları üzerine sohbet ettik. Candan, siyasi anılarını kitap yazsa ortalık biraz karışır ama bazı şeyler düzelir diye düşünüyorum!..

BÜYÜKEKEN VE BAY’LA HASRET GİDERDİ

Bu arada, değerli meslektaşlarımla Anadolu basının sorunları ve etik değerler konularında görüş alışverişinde bulunduk. Almanya anılarımızı tazelediğimiz Büyükeken bana “Halkla İlişkilerde Medyayla ilişkiler ve Basın Bültenleri” kitabını imzaladı. Kadim Dostum Bay ise Basın İlan Kurumu şartları ve medyada birleşme hesapları üzerine sohbet ettik. Her ikisi ile de gazetelerimizle poz verdik. 10 adet vasıflı gazete bulunan Konya’da anladığım kadarı ile ilkesel olarak birleşmelere ramak kalmış ama editöryal bağımsızlık ile ticari-siyasi uyuşmazlıklar üzerine çalışılması gerekiyor.

 Günün sonunda; ‘Konya’nın tıpkı coğrafyası, yolları ve binaları-evleri gibi, insanların da gönülleri ve vizyonları aynı şekilde geniş.’ değerlendirmemi paylaşabilirim.”

.

Paylaşın:
Etiketler: »
Share
1515 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • NEDENDİR?

    09 Ağustos 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    . Oh; çok sevdiğim yaz sıcağında özgür buharız, kısıtlayıcı kışa inat! Zamansız-amansız ölümlerin içe vurmuş ağıtları… Sessiz siyaset, suskun kamu, artan fiyatlarla yarışan vergiler! Kirlenen hava, azalan su, bozulan insanoğlu… “Nedendir?” diye umursasak bir türlü, umursamasak iki türlü zorluk. En iyisi umursamak ve detayda kaybolmadan usta şairin şiirine başvurmak : NEDENDİR Martıların kanat çırpınışları nedendir? Beyaz köpüklü dalgaların üstünde !.. Nedendir ay ışığının dalgalara verdiği renk Gecelerin ...
  • CANVER YAZDI : “KDZ EREĞLİSİ’NİN TÜRBELERİ”

    09 Ağustos 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Türbeler devlete hizmet etmiş sultanlar, padişahlar, devlet adamları adına yapılmış anıtsal ve görkemli kümbet tarzı mezar anıtları olabildiği gibi, İslamiyet’in ve Türk’lüğün yayılması için çalışmış evliyalar, dedeler, veliler, tarikat büyükleri, Ahi erenler gibi ulu kişilerin toprağa verildiği mezargahlardır. Kdz Ereğlisi’nde herhangi bir devlet büyüğü türbesi bulunmasa da, özellikle Orhan Gazi döneminde yörenin Türk’leştirilmesi ve İslamiyet’i öğretmeleri üzerine gönderilmiş olan Ahi erenlerine ait türbelere rastlanılmaktadır. Anc...
  • TAYFUN’A VEDA YOK, HAK EDİŞ VAR!

    26 Temmuz 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    . Haberleri yazarken ister istemez genele göre yazıyoruz. Yani, kendi yakınlıklarımızı, duygularımız bir kenara bırakıp nesnel bir açı ile okuyucuyu dışarıdan biri gibi bilgilendirmeye çalışıyoruz. Daha bugün toprağa bizzat oğlu Ozan tarafından verilen, oysa kalbimizin tam ortasına gömdüğümüz “Tayfun Köksal vefat” haberleri de bu etik değerlerle yazıldı. Oysa Kız kardeşim Beyhan’ın eşi olan Eniştemiz Tayfun Köksal, özellikle bizler için çok daha fazlasını ifade ediyordu, çok daha fazlasını hak ediyordu. “Tayfun Köksal vefat ...
  • SAYIN OYAK-ERDEMİR YETKİLİLERİ;

    23 Temmuz 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Gazetecilik karşı tarafında savını sormayı gerektirir. Sormayı, cevabın peşine düşmeyi, paylaşmayı ve arkasından yorumlamayı gerektirir. Hayatın özünü, haberi kalbinde yakalayıp insanlığa yansıtmayı… Biliyoruz ki; Oyak Maden Metalürji şirketlerinden olan ERDEMİR, ortaklarına kar sağlamayı amaçlayan borsaya açık bir şirket. Biliyoruz ki kamusal avantajlardan faydalanmak hem hakkı, hem de yarın  ortaklarına/hissedarlarına hesap verebilecek sorumluluğa sahip. Ve biliyoruz ki Özel Endüstri Bölgesi olmak istiyor…  Evet Sayın...