logo

GÖNÜLLÜ YAZDI : “İSTİYORUZ”

Hak arama ve kolektif bilincimizi geliştirmek gereğini düşünerek, Ereğli özelinde kısa bir “istiyoruz” listesi hazırlamaya karar verdim ve kendime 30 dakika süre tanıyarak başladım:  

Toplumsal ve kamusal talep haline gelmiş (kampüs, emniyet, kamu binaları, çevre yolu gibi) yatırımların bir an önce gerçekleştirilmesi ile bu ayıptan kurtulmak istiyoruz.  Bunları şımarıkça değil, Ereğli’nin hak ettiği için ve nesnel/öznel koşullarımız çok uygun olduğu için istiyoruz.

Gazi Alemdar Gemisine İstiklal Madalyasını, tarihi-insani değerlere ve olaylara saygı duyduğumuz ve gelecek nesillere etkili bir şekilde aktarmak için istiyoruz.

Ereğli’den etkili bir iktidar milletvekilini, mevcut vekillerin temsilde ve sorunların çözümünde yetersiz kaldıkları için istiyoruz.    

Turizmin gelişmesini istiyoruz. Çünkü bu potansiyelin Ereğli’de var olduğunu düşünüyoruz.  Mevcut turizm değerlerinin ve destinasyonlarının envanterinin detaylara boğulmadan çıkarılarak toplumun bu konuda bilinçlendirilmesini istiyoruz. Zira inanıyorum ki yerli/yabancı bir turist grubunu Ereğli’de gezdirerek dolu dolu anlatacak insan sayısı 10’dan fazla değildir. Bu sayının artırılmasını istiyoruz.

Ereğli’nin sahiline küçük ve masraflı değil, iç kesimlerine daha büyük, daha az masraflı ama çevreli bir cami yapılmasını istiyoruz.

Şehrin genişlemesini, yayılmasını ve yeni yollar ile park yerleri üretilerek trafiğin rahatlamasını istiyoruz.

Siyasi ve idari yöneticilerin, eğitimcilerin insanlara trafikte, sosyal ortamda, alışverişte birbirine saygı  duyması gerektiğini, sıra beklemenin önemini bile (maalesef) anlatmalarını istiyoruz. Uyuşturucu belası ile sadece kollukla değil, topyekûn mücadele istiyoruz.

Hazır seçim arifesindeyken, siyasilerin halkı boş vaatlerle kandırmamalarını istiyoruz. Seçilmiş ve atanmışlardan cesur, adaletli ve liyakatli kişilerden oluşan ekipler ve aynı doğrultuda kararlar istiyoruz.

Sivil toplum kuruluşlarından sembolik değil, fonksiyonel icraatlar bekliyor ve istiyoruz.   

Belediyeden çağdaş kent planlaması istiyoruz. 

Ereğli çarşı içinde cep telefoncu değil, bilgisayar teknolojileri mağazası istiyoruz.

Erdemir yöneticilerinden çevreci ve doğa dostu olduğunu, sosyal sorumluklarını yerine getirdiğini topluma zaman zaman anlatmasını istiyoruz.

Son olarak; birbirini aşağı çeken insanlardan değil, yukarı çeken liderlerden oluşan bir toplum istiyoruz.

Ereğli’de yaklaşık 30 dakikada ilk aklıma gelen istenenler listesini böyle sıraladım.

Elbette kimilerine göre bu listeye eklenecek veya çıkarılacak çok şey vardır.

Ama sorumluluk sahibi her birey, teorik bir değerlendirme yaparak, pratikte istediği bir şeyler vardır, olmalı…

Bir anket yapılsa ve şehirle aidiyet bağı olan her bireyden 10 maddelik “istediklerim” listesi yapılması sağlansa…

Eminim ki çok anlamlı ve faydalı kümelenmeler ortaya çıkacaktır. İmkânım olsa hemen yapardım…

Neyse, benim “birbirini aşağı çeken insanlardan değil, yukarı çeken liderlerden oluşan bir toplum istiyoruz.” dan ibaret tek maddelik isteğimle sonlandırayım.

Topluma pozitif enerji yayan her kimse benim gözümde gerçek lider o’dur.

Paylaşın:
994 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ