logo

GÖNÜLLÜ SORDU, CHP’Lİ KOCAMANOĞLU CEVAPLADI

  • Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı Ali Kocamanoğlu’nun ekibi le birlikte yaptığı sosyal medya çalışmaları, öbek ve saha çalışmaları ve teknik çalışmalar Haber Hayat’tan Doğan Gönüllü’nün dikkatini çekti.
  • Gönüllü özel röportajda “çalışma hırsını, yöntemini ve hedeflerini” sordu, Kocamanoğlu cevaplandırdı. Ortaya; “Milletvekili adaylarının teknokratlardan oluşması gerektiği, CHP’de siyaset yapmanın kurallarının değiştiği ve kendisini ilçe başkanlığı potansiyel adayı görme” gibi radikal çıkışlar yapan Kocamanoğlu profili çıktı!

İŞ’te Haber Hayat farkı ile Doğan Gönüllü’nün soruları,  Kdz. Ereğli CHP İlçe Başkan Yardımcısı Ali Kocamanoğlu’nun cevapları şöyle :

  • Doğan Gönüllü: CHP İlçe yönetimi içerisinde öteden beri sosyal medyayı sıklıkla kullanmanız, veri tabanı oluşturmanız, kadınları ve gençleri sahada daha fazla görmemiz gibi çabalarınız dikkatimiz çekti. Bu bağlamda siyasete bakış açınız ve çalışmalarınız nelerdir?

“BAŞARIYI YAKALADIK”

Ali Kocamanoğlu : Siyaset her şeyden önce kamu hizmeti olarak düşünülmelidir. Böyle düşündüğümüzde doğal olarak hizmet verdiğiniz bir toplum kesimi vardır. İşte bu toplum kesimi ile iletişim kurabileceğiniz tüm araçları kullanmanız gereklidir. Sosyal medyada toplum kesiminin çoğunlukla kullandığı alanlardan biridir. Bizde ilçe örgütü olarak bu mecrayı dezenformasyon yapmadan kullanmaya gayret gösterdik. Rakamlara bakınca da bu alanda bu güne kadar yakalanmamış bir başarıyı yakaladığımızı rahatlıkla ifade edebilirim.

  • Ya öbek çalışması adını verdiğiniz örgütsel faaliyetleriniz ve diğerleri?..

“ŞİMDİDEN SEÇMENİN ÜÇTE BİRİNE ULAŞTIK”

Aslında alan çalışmalarımız inanın seçime yönelik değildi. Bu çalışmalarımız yaklaşık 2.5 yıldan beri zaten devam ediyor. Bunu bu çalışmalarımızı yapan 150 yakın arkadaşımızdan da teyit edebilirsiniz. Yönetime geldiğimiz ilk gün o gün İlçe başkanımız olan bu gün Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili aday adayı Opr. Dr. Eylem Ertuğrul ile ilçe örgütü olarak bu güne kadar nelerin eksik yapıldığı konusunda çalışma yaptık. Bu çalışmadan yola çıkarak Benimde başında bulunduğum CHP Kdz. Ereğli İlçe Örgütü altında oluşturduğumuz dokuz kişiden oluşan (Ali Kocamanoğlu, Hüseyin Çakır, Naile Bingöl, Gül Akşit, Zerrin Yılmaz Erdoğan, Arzu Akay, Deniz Direkçi Arkun, Resmiye Arslan, Nalan Genç )İlçe eğitim komisyonu olarak Mahalle Öbek Çalışmalarını (Mahalle Hane Ziyaretleri) organize etmeye ve planlamaya başladık. Aslında var olan bu çalışmalarımız seçim zamanında herkes tarafından fark edildi. Bu çalışmalarda bu güne kadar 10.000 haneye yakın hane ziyareti yapıldı. Kısacası bir hanede 4 kişi yaşadığını varsayarsak Aslında bizler Ereğli de yaşayan 132.000 seçmenin %30 nu ziyaret etmiş durumdayız.

  • Peki tamam da bu çalışmalarda halktan aldığınız geri dönüşleri raporladınız mı? Bu anlamda Ereğli özelinde değerlendirmelerinizi sorsak?

“VATANDAŞLARLA SIKI BİR BAĞ KURDUK”

2-Doğan Bey bu yaptığımız çalışmalarda görev alan arkadaşlarımızın hepsi toplumumuzun farklı sosyal çevresinden olup bu çalışmalarda gönüllü olarak görev almışlardır. Bu arkadaşlarımız bulundukları mahalle, sokak ve caddede sevilen ve takdir gören bireyler olduğu için ziyaret ettikleri her hanede karşılarına çıkan sorunların çözümünde de aktif olarak yer almışlardır. Aslında Öbek çalışmasının amacı olan ‘’ Komşunu tanı, onu dinle ve onunla bağ kur ‘’ ilkesini de yerine getirmiştir. Bu çalışmalarda hiçbir şekilde siyasete girmeden komşumuzun çözebileceğimiz sorununa odaklandık. Bu sebepten dolayıdır ki özellikle Kdz. Ereğli’de vatandaşımızla sıkı bir bağ kurmuş olduk. Yapılan bu çalışmaların hepsi Genel merkezimiz tarafından oluşturulan bir intranet sistemi aracılığı ile de ayrıca ölçümlenebilecek bir hale dönüştürülmüştür. Aracılığınız ile İlçe örgütümüz adına yağmur demeden, soğuk demeden hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan bu çalışmaları yapan tüm yoldaşlarımıza ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. Bu çalışmalarda öncelikle vatandaşlarımızın temel sorununun işsizlik, pahalılık, ücret dağılımındaki adaletsizlik, hastanelerde  randevu sisteminin çok sorunlu olması özellikle radyoloji randevularında 3-4 aya yakın zamanda randevu verilmesi, bazı kanser ilaçlarının eczanelerde bulunmaması, konuları ile karşı karşıya kalmaktayız. Bu sorunlar aslında ülkemizin temel sorunlarıdır.

  • Milletvekili Adayları yakında belirlenecek, siz partililer bu aşamada nasıl bir tavır içinde olacaksınız?

“MİLLETVEKİLİ ADAYLARIMIZ TEKNOKRATLARDAN OLUŞMALIDIR”

3-Sayın Gönüllü Partimize bölgemizde de ülkemizde de bu seçimde rağbet daha fazla. Bu durum bizler açısından çok sevindirici bir durum bunu belirtmek isterim. Bu bağlamda özellikle bölgemizde bu konuda yola çıkan tüm Milletvekili aday adayı arkadaşlarımızı medeni cesaretlerinden ötürü tebrik ediyorum ve hepsine çıktıkları yolda başarılar diliyorum. Başkasının ne düşündüğünü bilmem fakat benim şahsi düşüncem; Ben kendim 30 yıl devlet memuriyetinden sonra siyasete atıldım. Konuşmamın başında da belirttiğim gibi ben siyaseti bir kamu hizmeti olarak görüyorum. Siyasette ‘’Dün dündür bu gün bu gündür’’ diyenlerden asla olmayacağım. Siyasetin kendi içinde bir dengesi olması gerektiğine de inanırım. Bu durum sizin bir duruşunuz olması gerektiğini asla engellemez. Sorduğunuz soruya bu gözle bakarak cevap vermek gerektiğini düşünüyorum. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılını inşa edeceğiz diyor. Cumhuriyet Halk Partililer olarak bizlere düşen görev bu ihtiyaçtan dolayı Milletvekili sıralamasına koyacağımız adaylarımızın hepsi teknokrat insanlardan oluşmalıdır. Yani Sadece Zonguldak olarak değil tüm Türkiye’de bizim seçeceğimiz Milletvekillerinin projeler üretebilecek mevcut sorunların çözümüne yönelik projeler geliştirebilecek bu alanda çalışmalar yapabilecek kişilerden oluşması gerekmektedir. Bu tespitleri yapmakta zor olmasa gerek. Yani şunu söylemeye çalışıyorum kısaca; Genç, dinamik, mesleğinde başarılı, enerjisi yüksek, topluma umut olabilecek adayları seçmeliyiz. Genel merkezimizinde bu doğrultuda karar vereceğini düşünüyorum açıkçası.

  • Şimdi size Ali Kocamanoğlu olarak soruyorum; siyasette geleceğe yönelik beklenti ve hedefleriniz nelerdir?

CUMHURİYET HALK PARTİSİNDE SİYASET YAPMANIN KURALLARI DEĞİŞTİ!”

4-Doğan Bey bir önceki sorunuzda Milletvekili adayını tanımlarken şöyle bir cevap verdim. Ne dedim; ‘’Genç, dinamik, mesleğinde başarılı, enerjisi yüksek, topluma umut olabilecek adayları seçmeliyiz’’ dedim. Aslında siyasette kendine hedef koyan herkesin bu özelliklere sahip olması gerekmektedir. İşte o zaman her siyasetçi daha iyisini yapmak için birbiri ile rekabet eder ve bundan ülke ve toplum kazançlı çıkar. Siyasette sizin hedeflerinizden ziyade kendinizi o topluma ne kadar ifade ettiğiniz bana göre daha önemli. Çünkü bunu yapabilmeniz için Siyaset yaptığınız partinin tabanı ile sıkı bağ kurmanız gerekmektedir. Sadece kendi hedefleriniz konusunda çalışma yapmak yerine, toplumu taşıyabileceğiniz hedefleri de o topluma anlatabilmeniz gerekmektedir. Bulunduğunuz toplumu bu hedeflere inandırır iseniz bulunduğunuz konum inanın sizin çokta fazla mutlu olduğunuz bir yer olacaktır. Bu gün Türkiye’nin topyekûn birlikte hareket etmeye ihtiyacı var. Hayatım boyunca hiçbir başarıya kolay ulaşmadım. Kalıcı başarıların bir ekip çalışması ile oluşabileceğini düşünen birisiyim. Bireysel başarılardan ziyade bir ekip çalışmasının toplumda daha fazla karşılık gördüğüne inanan birisiyim. Bu sebepten dolayı en güzel ekip toplumla sıkı bağ kurabilmek asla onlardan kopmadan onlardan birisi olarak yolunuza devam etmek her türlü başarıyı devamında getirecektir. Çünkü siyaset halka rağmen değil halk ile yapılmalıdır. Bu güne kadar çalıştığım kurum dahil hangi görevi aldıysam görevimi eksiksiz yapmaya özen gösterdim. Ülkemizde 1988 yılında başlayan memur sendikal hareketi içinde o dönemin zor koşullarına rağmen yeni başlayan bir hareketi nasıl bir örgütlü mücadele zeminine kavuşturduk. Bu günde Kdz. Ereğli Cumhuriyet Halk partisi örgütün de yapılması çok zor görünen ilkleri başardık. Öbek (Hane ziyaretleri çalışması) çalışmaları konusunda birçok karşı koymaya karşı bu gün 10.000 ne yakın hane ziyareti ile Batı Karadeniz bölgesinde birinci olmamızın sonucu bizim azmimizin zaferidir. Hiçbir zaman pes etmedim. Çok inatçı bir yapıya sahibim. Herkes şunu gördü bizimle beraber Kdz. Ereğli’de özellikle Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapmanın kuralları değişti. Üzgünüm ama herkes buna alışacak

  • Anlıyorum siyasetçisiniz ama kurallar değişti gibi radikal sözler ediyorsunuz; konuyu biraz daha açmanızı istiyorum.

İLÇE BAŞKANLIĞI POTANSİYEL ADAYI OLARAK KENDİMİ GÖRMEKTEYİM

5-Doğan Bey; Biraz öncede söyledim. Bizim elbette bürokratlara ihtiyacımız var. Ama daha çok Teknokrat kadroya ihtiyacımız var. Cumhuriyet Halk Partisi yüzyıllık bir çınar. Dolayısı ile bu süreçleri bundan önceki dönemlerde olduğu gibi bu günde çok güzel ve başarılı bir şekilde yönetecektir. Sadece Kdz. Ereğli’de değil beldelerimizde bile tüm hazırlıklarımız mevcuttur. Bu Belediye Başkanı olur, Belediye Meclis Üyesi olur hatta İl genel meclisi üyesi olur hiç fark etmez. Bundan sonraki süreçte bu kadrolara kimler talip olursa olsun nüfuzunu kullanarak  veya nüfuzuna göre değil yeteneklerine göre bu görevlere talip olmalıdır. Karar vericiler tarafından da ona göre değerlendirilmelidirler. Hatta halka rağmen değil halkın içinde olan bireyler ön plana çıkarılmalıdır. Cumhuriyet Halk partisi bu yetenekteki kadroları kendi bünyesinde barındırmaktadır. Çok rahatlıkla halkımızın güvenini kazanacak onlara rağmen değil onlarla beraber politikalar üretecek kentimize katma değer kazandıracak adaylarımız hazırdır. Hiç kimsenin bu konuda kuşkusu olmasın. Biliyorsunuz 2019 da yapılan olağanüstü İlçe kongresinde Ben Ali Kocamanoğlu olarak İlçe Başkanlığına aday olmuştum. Bu süreçteki gelişmeler sonucunda Kongre Genel merkezimiz tarafından iptal edildi. Kongrenin iptalinden sonra yapılan İlçe kongresinde şu an Milletvekili aday adayı Opr. Dr. Eylem Ertuğrul’un ilçe başkanlığında İlçe yönetim kurulu üyesi olarak görev aldım. Bu yönetimde Yaklaşık 3,5 yıl görev yaptım. Yönetim kurulunda yürüttüğüm İlçe Eğitim sekreterliği görevi gereği örgütün büyük bir bölümü ile iletişim kurma fırsatı yakaladım. Hangi köyde kimin ne istediğini hangi mahallede hangi sokakta kimin neye ihtiyacını bilecek kadarda insanlara yakın oldum.  Edindiğim bu kadar deneyim ve tecrübe ile Önümüzdeki süreç içinde CHP örgütüne çok şeyler katabileceğimi düşünüyorum. Yukarıdaki söylediğim koşullar itibarı ile de şu anda Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığının potansiyel adayı olarak kendimi görmekteyim. Önümüzde yapılacak ilk kongrede İlçe Başkanlığına Cumhuriyet Halk partisi örgüt tabanında uygun görmesi ve teveccühü ile yeniden aday olacağım.

  • Tabi bu en doğal ve demokratik hakkınız; umarız hedeflerinize ulaşırsınız. peki son olarak topluma yönelik mesajlarınızı almak istiyoruz. 

“BİZLER HALKIMIZA GÜVENİYORUZ. ONLARDA BİZE GÜVENSİNLER”

6-Doğan Bey; Halkımız artık bundan sonra sürekli halkın arasında yer alan kendilerinin hayatına dokunan örgüt kadrolarını sahada görecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Genel başkanımızın dediği gibi Cumhuriyet Halk partisi İktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecektir. Cumhuriyet Halk partisi iktidarında hiçbir kadın bir erkeğin tahakkümü altına girmeden yaşamını Aile Destek Sigortası sayesinde çok rahatlıkla devam ettirebilecektir. Cumhuriyet Halk Partisi İktidarında hiçbir gencimiz gelecek kaygısı yaşamayacaktır. Bizler halkımıza güveniyoruz. Onlarda bize güvensinler. Genel başkanımızın dediği gibi bu güzel ülkeyi çiftçisiyle, işçisiyle, küçük esnafıyla, işadamıyla, genciyle, yaş almış insanıyla, kadınıyla, erkeği ile yani halkla beraber yönetmeye adayız. Bize güvensinler.

14 Mayıs akşamı bu ülke için bir bayram akşamı olacak. Demokrasinin zaferi olarak bu bayramı ülke genelinde olduğu gibi bizde anıt önünde halkımızla birlikte özgürlük ve kardeşlik türküleri eşliğinde halaylar çekerek kutlayacağız.”

Paylaşın:
1533 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ

#

GÖNÜLLÜ SORDU, CHP’Lİ KOCAMANOĞLU CEVAPLADI” için 1 yorum

  1. Davut keçeci : diyor ki:

    Ali bey çalışmalarını bir CHP üyesi olarak takdirle takip ediyorum her ilçe hatta ilde böyle sanki profesyonel gibi yönetici olsa ne güzel olur başarılar dilerim..