logo

‘GÖREV BELGESİ’NDEN İŞYERİ YETKİLİSİ VE ÇALIŞAN SORUMLU OLACAK

Covid 19 salgınını önlemek için tüm ülkede uygulanacak Tam Kapanma döneminde çalışmak zoruna olan işyerleri ve çalışanları için görev belgesi zorunluluğu getirilirken, içeriğinden işyeri yetkilisi ve çalışanın sorumlu olacağı kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı, 17 günlük tam kapanma sürecine ilişkin yayınladığı genelgesinde, görevi gereği muafiyet kapsamında olanlar için e devlet platformu üzerinden görev belgesi başvurusunda bulunulması gerektiğini hatırlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı genelgeye göre ; Görev Belgesinde Başvuruda bulunan çalışana dair kimlik bilgilerinin yanı sıra sokağa çıkma kısıtlaması sırasında hangi amaçla işyerinde olması gerektiği, çalışma süresi/zaman dilimi, işyeri v e ikamet adresi, varsa kullanacağı servis ya da araç plaka bilgisinin de yer alacağı görev belgesinin çıktısı başvuruda bulunan kişi tarafından alınarak işyeri/firma yetkilisine imzalatılacak.

SİSTEMSEL SORUNLARDA MANUEL BELGE GEÇERLİ

Öte yandan başvuruda bulunacak çalışanın e başvuru sistemini kullanımında oluşabilecek problemler, sistemsel yoğunluk, erişim hatası gibi geçici durumlar nedeniyle zamanında görev belgesi alınamaması durumunda bir defaya mahsus olmak ve en fazla üç gün için geçerli olmak kaydıyla örneği sunulan görev belgesi formu manuel olarak doldurularak çalışan ve işyeri/firma yetkilisi tarafından imzalanmak suretiyle düzenlenebilecek.

ZAMAN VE GÜZERGAHLA SINIRLI

E başvuru sitemi üzerinden veya zorunlu hallerde manuel olarak düzenlenen görev belgeleri kapsamında; İşyeri/firma yetkilisi, imza altına aldığı belgede belirtilen kişinin yetkilisi olduğu işyerinde/firmada çalıştığı, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında zorunlu bir amaçla işyerinde olması gerektiği bilgisinin doğruluğundan, Hakkında görev belgesi düzenlenen kişi ise kendisi ile ilgili bilgilerin doğruluğundan ve sokağa çıkma kısıtlaması sırasında muafiyet nedeni ile buna bağlı olarak zaman ve güzergahla sınırlı davranmaktan, Sorumlu olacak. Ayrıca, düzenlenen görev belgesi, sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında muafiyet tanınan işyerlerinde çalışan personelin yanında bulundurulacak ve yapılacak kontrollerde denetim ekiplerine ibraz edilecek.

EREĞLİ TSO ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ

Öte yandan ; Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi de, Görev Belgesi örneğini ve bilgilendirme detaylarının yer aldığı genelgeyi web sitesinde yayınladı. Görev Belgesi Düzenlemesi ve ilgili Muafiyet detayları ile “Örnek Görev Belgesi” formuna ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız:

https://www.ereglitso.org.tr/haber/1433-gorev-belgesi-duzenlenmesi-hakkinda-yapilmasi-gerekenler

Paylaşın:
907 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ