logo

GRİZU-263; DÜNYANIN EN İYİ İLK BEŞ TAKIMI ARASINDA

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Grizu-263  Uzay Takımı, CanSat Competition model uydu yarışmasında  dördüncü sırada yer alarak Türkiye’den ilk beşe giren tek uzay takımı oldu.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde faaliyetlerini sürdüren Grizu-263 uzay takımı ülkemizi gururlandırmaya devam ediyor.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından desteklenen, dünyanın en prestijli model uydu yarışmalarından biri olan  CanSat Competition 2020  yarışmasında resmi olarak dünyadaki ilk 5 takım açıklandı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Grizu-263  Uzay Takımı, CanSat Competition model uydu yarışmasında  dördüncü sırada yer alarak Türkiye’den ilk beşe giren tek uzay takımı oldu.

Erdemir’in de sponsorlar arasında yer aldığı takımın Danışmanı Prof. Dr. Bülent Ekmekçi, Covid-19 küresel pandemisi sebebiyle, bu yıl değerlendirmenin tamamen tasarım dosyaları üzerinden yapıldığını belirtti. Prof. Dr. Ekmekçi, “  Salgın ve alınan küresel önlemler nedeniyle sahada olamadık, sahada olabilseydik, yarışmadan dünya birincisi olarak dönebilirdik” diye konuştu.

“Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Dünyanın En Prestijli Üniversiteleri İle Yarışıyor”

Takım Kaptanı  Çağla Aytaç Dursun’da yaptığı açıklamada: “Yaklaşık 4 yıldır çalışıyoruz. Bu süreçleri iki kez dünya ikinciliği elde ettik.  NASA’nın ana sponsor olduğu CanSat Competition yarışmasında bizim en büyük hedefimiz sürdürülebilir bir başarıyı sağlamaktı. Grizu-263 uzay takımı olarak üçüncü kez ilk 5’te oluşumuz bizi sürdürülebilir bir hale getirdiğimizi gösteriyor. Burada bize en çok mutlu eden şey budur, yeni arkadaşlarımızla her sene aramıza katılan yeni arkadaşlarımızla bu başarıyı tekrarlayabiliyoruz. Grizu-263’ün felsefesi artık oturdu diyebiliriz. Bu sayede artık takıma kim gelirse gelsin o felsefeyi kapıp tekrar dünyanın en büyük üniversiteleri arasında yarışma potansiyeli var. Bu sayede de Zonguldak Bülent Ecevit üniversitesinin dünyanın en prestijli üniversiteleri arasına sokmayı çalışıyoruz. Yarışmanın ilk beşine de tek Türk takımı olarak tamamladık bu süreçte  en başından beri bizi destekleyen ve şu an bulunduğumuz konuma gelmemizde büyük emeği olan  Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya, üniversitemize ve ana destekçimiz Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası T.A.Ş’ye (ERDEMİR) çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Grizu-263 Uzay Takımımızın Her Zaman Destekçisi Olacağız.”

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa  Çufalı da uzay alanındaki çalışmaları ile üniversitemizin ve ülkemizin  temsilcisi olan Grizu-263 Uzay Takımının,  dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girerek üst üste ilk beşe giren tek Türk takımı olmaları sebebiyle kendilerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.    Çufalı, “ Grizu- 263 Uzay Takımımız, pandemi sürecine rağmen çalışmalara ara vermeden devam etmiş ve bu güzel neticeyi almıştır. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak,  bu yıl büyük ve güzel başarıyla da üniversitemizi, şehrimizi ve  ülkemizi gururlandırmaya devam eden Grizu-263 Uzay takımının, bundan sonraki çalışmalarında da  her zaman destekçisi olacağız.” diye konuştu.

Paylaşın:
610 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ