logo

GÜLSEREN TUNALI’DAN POSBIYIK’A ‘KUTLAMA’ MEKTUBU

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçeye Tunalı Hilmi Heykeli kazandırılmasından dolayı, Gülseren Tunalı’nın kendisini mektupla kutladığını açıkladı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Tunalı Hilmi Heykeli yapımından dolayı, Merhum Tunalı’nın İstanbul’da yaşayan yeğeni Gülseren Tunalı’nın kendisini mektupla kutladığını açıkladı. Kdz. Ereğli Kaymakamlığı da yapmış olan Tunalı Hilmi Heykeli, 28 Ekim 2020 günü Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı kapsamında İnönü parkında açılmıştı.

Posbıyık, konu ile ilgili sosyal medya paylaşımında şu ifadeler yer verdi:

Tunalı Hilmi heykeli için, yeğeni Gülseren Tunalı’dan çok etkileyici bir mektup aldım. “Önder kişiliği ve vatanseverliği ile tarihe geçmiş bir insanının gelecek nesillerce tanınması için Ereğlililerin değerleriyle uyumlu bu güzel eseri kente kazandırmak size nasip oldu, gönülden kutluyorum” diyor Gülseren hanım

Eşi Uğurlu Tunalı’nın bu güzel gelişmeyi görememesinden duyduğu üzüntüyü dile getiriyor. “Hayatta olsaydı o da çok mutlu olacaktı” diyor. Bir de bana Uğurlu Tunalı’nın sağlığında yürüttüğü proje ile ortaya çıkan kitapları göndermiş.

Gülseren Tunalı mektubunu su sözlerle bitirmiş: “Hafızamda sabitlediğim sahil kasabasının bugün geldiği nokta dudak uçurtacak düzeyde. Katkılarınız için tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.

Ben de kendisine teşekkür ediyorum. Olağanüstü koşullar düzeldiğinde kendisini Ereğli’de ağırlamaktan memnuniyet duyarız.

“GÖNÜLDEN KUTLUYORUM”

Gülseren Tunalı ise Tunalı Hilmi Heykeli’nin şehre kazandırılmasından dolayı Başkan Posbyık’ı “Ereğlililerin değeriyle uyumlu bu güzel eseri kente kazandırmak size nasip oldu, gönülden kutluyorum.” cümleleri ile kutlarken, haberi geçtiğimiz aylarda kendisi ile röportaj yapan gazeteci Doğan Gönüllü’nün eşi Ülkü Gönüllü’ den öğrendiğini belirtti ve Ereğli’deki gelişmeleri İŞ’te Haber Hayat Gazetesi/web sitesi ve çeşitli kaynaklardan takip ettiğini açıkladı.

Gülseren Tunalı Mektubunda Başkan Posbıyık’a şöyle seslendi:

Paylaşın:
856 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ