logo

GÜLSEREN TUNALI’DAN SELAM ve DİLEK VAR

Kdz. Ereğli Sempozyumundaki konularından biri olan “Ereğli Kaymakamı Tunalı Hilmi Hilmi Bey” başlıklı programla ile ilgili görüşleri alınan Gülseren Tunalı’dan Kdz. Ereğli’ye selam ve Tunalı Hilmi Bey ‘anısının yaşatılması’ dileği var. İstanbul’da yaşayan Gülseren Tunalı ile Gazeteci Doğan Gönüllü görüştü.

Kdz. Ereğli’nin Kurtuluşunun 100. yılı Sempozyumu” ve kutlama programı için çalışmalar devam ediyor. 18-20 Haziran’da yapılacak sempozyum programı kapsamında konu başlıklarından birisi de ‘Ereğli Kaymakamı Tunalı Hilmi Bey’ olacak.

GÖNÜLLÜ’NÜN SÖYLEŞİSİ SEMPOZYUMDA YAYINLAYACAK

Programla ilgili gelişmeyi sosyal medya hesabında paylaşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, şu açıklamayı yaptı:

“Bu kapsamda Gazeteci Doğan Gönüllü Tunalı ailesinin yaşayan en büyük üyesi Gülseren Tunalı ile sempozyumda yayınlanmak üzere bir söyleşi yaptı.
Gülseren hanım, çocukluk ve gençliğini 1930’lu yıllarda babasının görevi nedeni ile Kdz. Ereğli’de geçirmiş. Daha sonra yolları Cumhuriyet Aydını Tunalı Hilmi Ailesi ile kesişmiş.

SELAM ALINDI, SELAM GÖNDERİLDİ

Gülseren Tunalı, röportajın bir bölümünde “Ereğli’nin son zamanlarda ne kadar güzelleştiğini ve ne kadar büyük çabalar sarf edildiğini, modern bir şehir olduğunu biliyorum. İl olmak imkanı olsa çok mutlu olacağımızı söyleyebilirim… Atatürk sevdalısı olarak o memleketimin, Tunalı Hilmi amcanın çabalarına layık bir köşe olmasını diliyorum. Bütün temennim budur” diyor. Şahsım nezdinde Ereğli’ye selamlarını iletiyor.
Kendisine teşekkür ediyor, biz de Ereğli’den selamlarımızı gönderiyoruz.”

Paylaşın:
1114 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ