logo

GÜLÜÇ BELEDİYESİ ‘RANT’ İDDİASINI BELGEYLE YALANLADI

Gülüç Belediye Başkanlığından, bazı basın organlarında yer alan “imar rantı” iddialarına cevaben yapılan yazılı açıklamada ” Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından verilen bilgilerden de anlaşılacağı üzere belediyemiz ve başkanımız hakkında sistematik olarak tamamı yalan ve iftiraya dayalı diğer yayınlarda olduğu gibi bu haberinde tamamen gerçek dışı, uydurma, yalan ve iftiraya dayalı olduğu ortaya çıkmıştır. ” denildi.

Gülüç Belediye Başkanlığı yazılı bir basın açıklaması ile “imar rantı” iddialarını Zonguldak Valiliği açıklamasını dayanak göstererek yalanladı. Basın Açıklamasında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün “Gülüç’te imar rantı” iddiası ile yapılan habere konu olan proje ile ilgili gerekli incelemeleri yaptığı, yasa ve yönetmeliklere aykırılık bulunmadığının tespit edildiğinin Zonguldak Valiliği tarafından bu gün yayınlanan basın bülteninde yer verildiği belirtildi.

Gülüç Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Son dönemlerde bir yayın kuruluşunun Gülüç Belediyesi ve Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında sistematik olarak yaptığı yayınlarla ilgili olarak açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Söz konusu yayın kuruluşunun bu güne kadar belediyemiz ve başkanımız hakkında ortaya attığı tüm iddialar yalan ve iftiradan ibarettir. Son olarak “Gülüç Beldesi’nde imar rantı” oluşturulduğu yönünde yapılan haberle ilgili olarak Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce yapılan incelemenin neticesi, Zonguldak Valiliği kanalıyla basın bülteni olarak kamuoyuna duyurulmuştur.

VALİLİK AÇIKLAMASINDA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLERİ YER ALDI

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün da belirttiği gibi Gülüç Belediyesi’nin tapuda 128 ada, 90 nolu taşınmaz ile ilgili karar 04.11.2015 tarihli ve 17 nolu kararıyla onaylanan İlave İmar Revizyonu Planı ile emsal 2,00 (toplam inşaat alanı) ve yükseklik serbest olarak planlanmıştır. Konuya ilişkin olarak Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamada Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü şu bilgilere yer vermiştir “20.02.2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Coğrafi Bilgi Sistemleri İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun, 6’ncı maddesi uyarınca daha önce ‘Yükseklik Sebest’ veya benzeri gösterimler ile imar planlarında kat adedi veya bina yüksekliği kısıtlaması getirilmeyen alanlarda, binaların kat adedi ve yüksekliklerin belirlenmesine yönelik plan değişikliklerinin yapılması zorunlu kılınmıştır.
Bu kapsamda Gülüç Belediyesinin 04.11.2020 tarihli ve 25 sayılı meclis kararı ile onaylanan İmar Planı tadilatı ile yukarıda bahsedilen 2015 yılından onaylanan imar planında sınırlandırılmayan bina yüksekliğinin 13 kat ile sınırlandırıldığı ve toplam yapı inşaat alanında değişiklik yapılmayarak onaylandığı görülmüştür.
Bu nedenle daha önce onaylanan imar planlarında müsaade edilen inşaat büyüklüğünde değişiklik yapılmamış olup, yapılabilecek bina yüksekliğine ilişkin, kanun gereği kısıtlama getirilmiştir.
Ayrıca parsele konu işlemlere dair Müdürlüğümüze ulaşan herhangi bir şikayet dilekçesi bulunmamaktadır.”

“GERÇEK DIŞI, UYDURMA YALAN VE İFTİRA…”

Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından verilen bilgilerden de anlaşılacağı üzere belediyemiz ve başkanımız hakkında sistematik olarak tamamı yalan ve iftiraya dayalı diğer yayınlarda olduğu gibi bu haberinde tamamen gerçek dışı, uydurma, yalan ve iftiraya dayalı olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca Gülüç Beldesi tapuda 128 ada, 90 nolu taşınmaz şahıs arazisi olup hiçbir zaman okul yeri yada başka bir kamu alanı olarak planlanmamıştır. Söz konusu arsa hiçbir zaman belediyemizin mülkü olmamıştır. Haberde sözü edilen daha önce milli eğitime tahsis edilen ve okul yeri değişince tekrar belediyemize devri yapılan arsanın TOKİ’ye tahsisi yapılarak basın sitesi kurulması için ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmeler devam etmektedir.
Gülüç Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti’nin kanun ve yasalarının verdiği tüm haklardan tüm halkımızın eşit şekilde yararlanması için çalışmaktadır.” Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Paylaşın:
405 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ