logo

GÜMELİ YAYLASINDA MAHSUR KALAN 16 KİŞİ KURTARILDI

Zonguldak’ın Alaplı İlçesinin en yüksek kesimleri olan Gümeli Yaylalarında mahsur kalan biri kadın, biri çocuk toplam 16 kişi kurtarılarak ilçe merkezine getirildi.

Bölgede iki gündür süren yoğun kar yağışı, merkezden uzakta ve yüksek yerleşim bölgeleri ile yaylalara çıkanları mağdur etti.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 2 Gümeli Beldesi Bölüklü yaylasına kar yağışı öncesi çıkan 1’i çocuk, 1’i Kadın (16) kişi, etkisini arttıran yoğun kar yağışı sebebiyle bölgede mahsur kaldı.

JANDARMA, ÖZEL İDARE, BELEDİYE VE OFFROAD EKİPLERİ KATILDI

Zonguldak Valiliğinden verilen bilgiye göre ; İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde meydana gelen olayda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için şiddetli kar yağışına rağmen Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Özel idare ve Gümeli Belediyesi ekipleri ve Kdz-Offroad Kulübü desteği ile hemen kurtarma çalışmalarına başlandı. Zor doğa koşulları sebebiyle Bolu İl Jandarma Komutanlığından (1) JAK (Jandarma Arama-Kurtarma) Timi de takviye olarak çalışmalara katıldı.

Bölgede görevlendirilen tüm ekiplerin ortak çalışması başarı ile sonuçlanarak Bölüklü Yaylası’nda mahsur kalan (16) vatandaşa, 1Ocak salı günü saat 02.30 sıralarında ulaşıldı.

Kurtarılan vatandaşların sağlık durumları iyi olduğu ve saat 08.45 itibariyle Alaplı İlçe merkezine getirildikleri kaydedildi.

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
502 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ