logo

“GÜMELİ’DEKİ DÜNYANIN EN YAŞLI AĞACI KATLEDİLECEK Mİ!”

Odatv4.com. haber sitesi “Kanada, konu Türkiye olunca gözünü o ağaca dikti” başlığı ile Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Gümeli Beldesi sınırları içinde bulunan, Dünyanın en yaşlı ağacı olarak tescillenen ve koruma altında olduğu bilinen Porsuk Ağacının katledilemeye çalışıldığını iddia etti.

Odatv4.com’da İbrahim Gündüz imzası ile yayımlanan haberde şöyle denildi:

Türkiye’ye ambargo uygulayan Kanada ülkesinde bir dal kıranı hakim karşısına çıkarırken, Kanadalı Centerra Gold Alaplı’da 4 bin 115 yaşındaki dünyanın en yaşlı ağacını katletmeye çalışıyor.

Alaplı’da Centerra Gold’un siyanürlü madencilik yapmak istediği yerin çok yakınında dünyanın en yaşlı Porsuk Ağacı bulunuyor. Kayseri-Develi’de Kapadokya’nın yanı başında siyanürlü Öksüt Altın Madeni’ni işleten Kanadalı Centerra Gold şimdi de Zonguldak Alaplı’da anıt ağaçların bulunduğu bölgede altın sondajları yapıyor. Centerra Gold’un sondaj çalışmaları yaptığı ve siyanürlü madencilik yapmak istediği bölgede 4 bin 115 yaşında Porsuk Ağacı bulunuyor. Gümeli Porsuğu olarak adlandırılan anıt ağacın yanı sıra bölgede yaşları bine ulaşan yüzlerce ağaç daha bulunuyor.

İlgili haber linki: https://odatv4.com/kanada-konu-turkiye-olunca-gozunu-o-agaca-dikti-19042107.html

Paylaşın:
1753 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ