logo

“GÜVEN VEREN GAZETECİLER MESLEĞE SAYGINLIĞI ARTIRACAKTIR”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dezenformasyonla mücadele konusunda “Güven veren gazeteciler, toplumun doğru bilgiye ulaşmasını sağlayarak hem mesleğe olan saygınlığı artıracak hem de demokrasinin sağlıklı işlemesine katkıda bulunacaktır. Yaşadığımız dönemin ruhu da bu konuda daha fazla gayret göstermemizi zorunlu kılıyor” dedi.

Fotoğraf: İletişim Başkanlığı

Anadolu Yayıncılar Derneği ve İletişim Başkanlığı’nın Ankara’da ortaklaşa düzenlediği Yerel Medya Çalıştayı büyük ilgi gördü. 11 Mayıs’ta İletişim Başkanlığı’nda düzenlenen çalıştaya aralarında Haber Hayat Yayıncılık İmtiyaz Sahibi Doğan Gönüllü’nün de bulunduğu çok sayıda yerel ve ulusal medya temsilcisi katıldı.

“Dijital imkanlar önemli fırsatlar sunuyor, ancak…”

Çalıştayda konuşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Yerel medyanın geçmişten bugüne ülkemiz için her zaman çok kritik bir fonksiyonu olduğunu vurguladı ve gazete, televizyon ve radyo başta olmak üzere konvansiyonel medyanın bütün unsurlarıyla büyük bir dönüşüm yaşadığına dikkat çekerek “Dijital imkanlar elbette demokrasi ve katılımcılık açısından çok önemli fırsatlar sunuyor. Ancak pek çok yenilik ve gelişmenin yanında dijital dönüşüm, aynı zamanda bazı sorunlara, olumsuzluklara da yol açıyor. Bunlardan biri de bu çalıştayda ele alınacak başlıklar arasında yer alan ‘dezenformasyon’ olgusudur” şeklinde konuştu.

 “Medyamız gerçeğin peşinde koşturmalı”

Ulusal medya gibi yerel medyanın da yeni iletişim teknolojileri ve dijital dönüşüme ayak uydurması, yeniliklerden geri kalmaması gerektiğine belirten Altun, “Hiç kuşkusuz medya, gerçek fonksiyonunu sadece ve sadece hakikatin peşinde koştuğu bir çabayla ortaya koyabilir. Bu hakikat gayreti, elbette medyanın gerçek yakıtı, gerçek gücü olmalıdır. Güçlü bir medyanın, ‘çağımızın dijital vebası’ olarak nitelendirebileceğimiz dezenformasyona karşı etkin bir mücadele kudretine sahip olacağı da muhakkaktır. Biz de İletişim Başkanlığı olarak medyanın güçlendirilmesi, çalışmalarının kolaylaştırılması ve dezenformasyonla mücadele edilmesi noktasında sizlerle birlikte omuz omuza hareket etmeyi sürdüreceğiz. Çünkü hakikatin sesinin daha gür çıkması için hem bizlerin hem de siz medya mensuplarının sorumluluğu bulunuyor. Siyasetten ekonomiye, güvenlikten medyaya, bütün alanlarda ülkemiz çok boyutlu bir saldırıyla karşı karşıya. Yalan ve dezenformasyona karşı verilen mücadelede, mesleki ve toplumsal sorumluluk bilincine sahip medya mensuplarının varlığı önemli bir avantaja dönüşmektedir. Güven veren gazeteciler, toplumun doğru bilgiye ulaşmasını sağlayarak hem mesleğe olan saygınlığı artıracak hem de demokrasinin sağlıklı işlemesine katkıda bulunacaktır. Yaşadığımız dönemin ruhu da bu konuda daha fazla gayret göstermemizi zorunlu kılıyor” açıklamasında bulundu.

Sözen ve Burhan konuların önemine dikkat çektiler

Çalıştayın açılış konuşmalarını yapan Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Edibe Sözen ve Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan’da kamu diplomasisi ve dezenformasyon konularının medya ile ilişkisinin önemine dikkat çekerek çalıştayın başarılı olmasını dilediler.

Gönüllü, aktif katılım sağladı

Çalıştaya Zonguldak Ereğli’den katılan Haber Hayat Yayıncılık İmtiyaz Sahibi Gazeteci Yazar Doğan Gönüllü, İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, kamusal, STK yetkililer ve gazeteci meslektaşlarıyla çeşitli temaslarda bulunarak konuşmacılara sorular yöneltti.

Katılımın yoğun olduğu çalıştay; gazeteciler, akademisyenler ve ilgili kamu yöneticilerinin konuşmacı olarak katıldığı üç ayrı oturumla gün boyu devam etti.

Paylaşın:
505 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ