logo

GÜZEL VE AÇIK HAVA İYİ GELDİ!

KOVİD-19 Salgını ile mücadele kapsamında sokağa çıkmalarına izin verilen 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, Kdz. Ereğli’de güzel havanın tadını çıkartırken maske kullanımı ve sosyal mesafeye de önem gösterdi. Yaşlıların nefes alma tercihi sahil bandı olurken banklara oturmama kuralının sıklıkla ihlal edildiği görüldü.

KOVİD -19 Salgını ile mücadele devam ederken, sokağa çıkma yasağı uygulandığı 10 Mayıs Pazar günü İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan genelge doğrultusunda 65 yaş ve üzeri vatandaşlar saat 11.00 itibariyle sokağa çıkmaya başladı. Eldiven ve maske takarak sağlıklarına önem veren yaşlılar, yürüme mesafesindeki güzergah boyunca da sosyal mesafeye dikkat etti.

Ereğli’de ise 3 kilometrelik sahil bandını tercih eden vatandaşların çoğunluğunun maske takma kuralına ve sosyal mesafeye dikkat ettikleri görüldü.

ÖZGENÇ ÇİFTİ 40 GÜNDÜR DIŞARIYA ÇIKMADI; ÖZKÖK BUNU DA ATLATACAĞIZ” DEDİ. ÖZTÜRK İSE ESPRİ YAPTI.

Sahil bandında yürüş yapanlar arasında Emekli Öğretmen Emine Özgenç ile eşi Erdemir emeklisi Metin Özgenç, muhabirimize, 40 gündür hiç dışarı çıkmadıklarını belirterek “evimiz sahile yakın acak hiç dışarıya çıkamadık. Bu gezi bize iyi geldi. Bütün kurallara titizlikle uymayı vatandaşlık görevi olarak görüyoruz. Umarız yakın zamanda bu işler düzelir de normal düzene geçeriz” şeklinde konuştular. 65 yaş üstü izin fırsatından yararlanan Muhasebeci Mali Müşavir Semih Özkök ise, “Biz 68 kuşağıyız, neleri atlatmadık ki, bunu da atlatacağız. Annelerimizi kutluyor, tüm insanlığa sağlık diliyorum.” diye konuştu. Emekli Bölge Çalışma Müdürü Fazilet Öztürk ise mahallesinde dolaşmayı tercih ederken “Hamlamışız, yürümeyi unutmuşuz ayol” şeklinde espri yapmayı ihmal etmedi.

TEDBİRLER ANONS EDİLEREK HATIRLATILDI

Öte yandan, yaşlıların sokakta rahatça gezebilmesi için diğer vatandaşların sokağa çıkmamaları hatırlatıldı. 65 yaş ve üzeri vatandaşların yanı sıra genelgede belirtilen görevlilerin haricinde; kısıtlamayı ihlal edenlere ise Umumi Hıfzıssıhha Kanunu maddesi gereği idari para cezası uygulanacak.

65 yaş ve üzeri vatandaşlar bugün saat 15.00’e kadar sokağa çıkabilecek.

HABERİN İÇİNDEN

Muhabirimiz Doğan Gönüllü’nün Sahil Bandındaki gözlemlerine dayanarak edindiği izlenimler ise şöyle :

  • Herkes halinden memnun ve “bu bize iyi geldi, sıklıkla tekrarlanmalı” diyor. Havanın güzel olması memnuniyeti en üst düzye çıkardı.
  • Yaşlılar genellikle uzaktan da olsa sohbet etmeyi özlemiş görünüyor.
  • Hapşıran, aksıran, öksüren yaşlıya hiç rastlanmadı.
  • Yaşlılar, bant çekilmiş banklara oturma yasağını ve kısmı de olsa sosyal mesafe kuralını ihlal ettiler.
  • Bazı yaşlıların refakatçileri fotoğraf karesine girmeyi nazikçe reddetti.
  • Bayanlar sosyal mesafe konusunda daha dikkatli ve erkekleri sık sık uyarıyorlar.
  • Ellerinde çiçeklerle çifte kutlama yapan bayanların sayısı az değildi.
  • Sahil dışında mahalle parklarındaki yeşilliklerde güneşlenen yaşlılar hallerinden memnun görünüyorlardı.
  • Sohbet konularına kulak verdiğimizde,; siyaset, spor, sağlık ve el-ev işleri ağırlıktaydı.
  • Selfie çeken bazı yaşlılar, fotoğrafları aceleyle torunlarına göndermenin tatlı telaşını yaşadı.

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
805 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ