logo

HAİN DARBE GİRİŞİMİ SERGİ VE KONUŞMALARLA ANILDI!

  • ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ nedeni ile Kdz. Ereğli’de düzenlenen program kapsamında hain FETÖ darbe girişimini anlatan fotoğraflar sergilendi, konuşmalar yapıldı.

’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ nedeni ile Kdz. Ereğli’de bir dizi program gerçekleştirildi.

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı tarafından hazırlanan program kapsamında sabah saatlerinde Şehitlik ziyareti ve Mevlit etkinliklerini takiben akşam saat 20.00’de protokolün katılımı ile fotoğraf sergisi gezildi.

Saat 21.00’de düzenlenen anma töreninde ise saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Kuran’ı Kerim ve salâ okunmasının ardından dua edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ULUSA SESLENDİ

Anma programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ulusa Sesleniş Konuşması dev ekranda izlendi. Hain Fetö darbe girişimi sürecini özetleyen Erdoğan, konuşmasının son bölümünde “Geride bıraktığımız 8 yılda farklı görünümler altında yaşadığımız saldırılar, vatanımıza sahip çıkma mücadelemizin sürüp gideceğine işaret ediyor. PKK’sından DEAŞ’ına ve FETÖ’süne kadar envai kılıktaki terör örgütleri üzerinden tedavüle sürülen senaryoların amacı; ülkemize diz çöktürmek, milletimizi esir etmek, topraklarımızı yağmalamaktır.” dedi.

POSBIYIK VE YAPICI DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Türkiye’nin, bir daha böyle bir durumla karşılaşmamasını “Ne mutlu Türküm diyene diyerek haykırmak istiyorum” ifadesi ile diledi. Kaymakam Mehmet Yapıcı ise darbeyi kınadığı ve Türk Milletinin kahramanlıklarını tarihi örneklerle desteklediği konuşmasını “Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde en büyük gücümüzün milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunun bilincindeyiz.” diyerek sonlandırdı.

Karadeniz Ereğli’deki program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şiirler okunmasından sonra, Tasavvuf Müziği dinletisi ile son buldu.

KATILIM:

Programa Kaymakam Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, BBP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Uysal, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Çakır, AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, AK Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz, AK Parti eski Milletvekili Faruk Çaturoğlu, MHP Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, İYİ Parti Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu ile asker, polis ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Paylaşın:
420 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ