logo

HAMSİ’NİN FESTİVALİ VAR, KENDİSİ YOK!

  • Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ‘Cumhuriyet Bayramı ve Hamsi Festivali’ konulu toplantıda yaptığı konuşmada Geleneksel Hamsi Festivali için tüm hazırlıkların tamamlandığını ancak hamsi balığının henüz görülmediğini söyledi.

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından ‘Hamsi Festivali ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ konulu toplantı düzenlendi.

24 Ekim Pazartesi günü Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda düzenlenen toplantıya stk temsilcileri, belediye yöneticileri ve basın mensupları katıldı. Toplantı girişinde katılımcılara 15. Hamsi Festivali Katılım ve Takip Formu teslim edildi.

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER BEKLENİYOR

Toplantıda ilk konuşmayı Yapan Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammet Ali Ateş Hamsi Festivali için tüm hazırlıkların tamamladığını söyleyerek, görüş ve önerilere açık olduklarını hatırlattı.

Toplantı 2021 yılında düzenlenen 14. Hamsi Festivalinden görüntülerinden derlenen sunum ile devam etti.

“ŞOV YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Sunumu dikkatlice izleyen ve memnuniyetini ifade eden Başkan Posbıyık, Ak Parti yöneticilerinin kendisini şov yapmakla eleştirdiklerini söyledi ve ” Şimdi geçmişe bakıyorum da çok güzel etkinler yapmışız. şov Ereğli’yi tanıtmaksa, ben şov yapmaya da devam edeceğim.” dedi. Siyasetçiler için şov yapmanın beceri işi olduğunu savunan Posbıyık, örnek olarak merhum liderler, Demirel’in nükteli sözlerini ve Ecevit’in şapkasını gösterdi.

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI… 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın öneminden ve önceliğinden söz eden Posbıyık, maden şehitlerini anarak, Cumhuriyetin kuruluş yıldönümü kutlamalarının eğlence amaçlı olmadığını söyledi. Cumhuriyet Bayramı’nda bayraklar ve bando eşliğinde yürüyüş düzenleneceğini, finalde Sanatçı Edip Akbayram’ın sahneye çıkacağını açıklayan Posbıyık, “Cumhuriyetimizin 100. yılını en iyi şekilde karşılayacağız” dedi.

HAMSİ’DE HORON HALAYI REKORU BAŞVURUSU

Hamsi Festivali için tüm hazırlıkların tamamlandığını ama Hamsi’nin henüz denizlerde görünmediğini hatırlatan Posbıyık, festival tarihinin hamsi haberine göre belirleneceğini açıkladı. Hamsi Festivali’nde horon rekoru için Guinness rekorlarına başvurulduğunu, henüz resmi yazışmaların devam ettiğini açıklayan Posbıyık, tüm çevrelerden etkinlik, yarışma sanatçı ve önerileri beklediklerini duyurdu ve “stk’ları, muhtarlıkları, tüm çevreleri Hamsi Festivalimize katılmaya davet ediyoruz.” çağrısında bulundu. ”

Paylaşın:
526 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

#

HAMSİ’NİN FESTİVALİ VAR, KENDİSİ YOK!” için 1 yorum

  1. Kaya çetin : diyor ki:

    Kdz Ereğliye has horon oyunu var mı ?
    Benim bildiğim yöreye has kendi oyunları var
    Yaşayan kültür mirası sefai abimiz var