logo

“HAYAT BİRBİRİMİZİ ÜZECEK KADAR UZUN DEĞİL”

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu katıldığı radyo programında ilginç mesajlar verdi: “Hayat birbirimizi üzecek kadar uzun değil. Bakın Covid -19 nedeniyle Ereğli’de 250’nin üzerinde vatandaşımızı kaybettik. Zamanında çok kavgalarımız oldu ama doğru olan bu şehirde dostça ve sempati ile yaşamak. Ereğli 3-4 tane dedikoducuya teslim edilecek şehir değil.”

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ilçenin çok dinlenen radyosu Ereğli FM’de “Fikri Kapan’la Burada konuşalım” programına konuk oldu.

14 Temmuz Çarşamba günü canlı olarak yayınlanan ve Kapan’in Ormanlı sel felaketi ile başlayıp ilçe gündemine dair konuları sorması ile devam eden programda trafik sorunu da konuşuldu.

“PAT PATLA DÜĞÜNE GİDENİ BURADA GÖRDÜM”

Sorunun farkında olduğunu ifade eden Çorumluoğlu, “Birkaç aydır ciddi manada Trafikte yoğunlaşma var. Ereğli’de Kepez tepesinde kavşak bölgesi ve Devrek Yol Ayrımında sıkıntı yaşıyoruz. Devrek Yol Ayrımında proje yanlıştır, doğrudur demiyorum. Bu saatten sonra yıkılamayacağına göre, nasıl düzeltilebilir ve iyileştirilebilir üzerine çalışmalıyız ve çalışıyoruz. Vatandaşların Trafik konusunda aşırı duyarlı olması lazım! Ereğli büyüyor. Pazartesi –Cuma ciddi trafik var. İş Bankası önünde araca Kırmızı yanıyor, vatandaş elinde cep telefonu ile oynayarak karşıya geçmeye çalışıyor.  Çarşı merkezinde, Un Pazarında yolun göbeğine aracını park edip, dörtlüleri yakıp , ‘Ne olacak bu trafiğin hali’ diye isyan ediyor.  Ben Kaymakamlığa yürüyerek gidip geliyorum. Ben mi tıkıyorum. Pat pat kazaları maalesef yine gündemde! Pat pat tarlada çalışmak için icat edilen bir alet. Pat pat’la düğüne gideni burada gördüm. Sonra kaza haberleri geliyor ve üzülüyoruz. İlla ki ceza mı yazılsın.” diye konuştu.

HÜKÜMET KONAĞI

İlçedeki kamu yatırımlarını da değerlendiren Çorumluoğlu, “Hükümet Konağı son eksikler değerlendirildi ve proje Toki’ye verildi. Kısa sürede ihale birimine çıkacak. Bayram sonrası ihale gününü alırız. Bu sene yatırım programına girmek kolay değildi.” dedi.

“EREĞLİ 3-2 DEDİKODUCUYA TESLİM EDİLEMEZ”

Kaymakam Çorumluoğlu,  COVİD19 salgını ile görüşlerini ifade ederken de, “Hayat birbirimizi üzecek kadar uzun değil. Bakın Covid -19 nedeniyle Ereğli’de 250’nin üzerinde vatandaşımızı kaybettik. Zamanında çok kavgalarımız oldu ama doğru olan bu şehirde dostça ve sempati ile yaşamak. Ereğli 3-4 tane dedikoducuya teslim edilecek şehir değil.” değerlendirmesinde bulundu.

“AŞI ORANI DÜŞÜK!”

Delta varyantının hızlı bulaştığına dikkat çeken Çorumluoğlu, “Vatandaşlarımız olaya bu iş bitmiş gözü ile bakıyor. Vaka sayısı ve hastanede yatan sayısında evet düştü ancak tehlike geçmedi. Önümüz Bayram. Köylerde mahalle adetlerinden vazgeçsinler. Fındık sezonu da geliyor. Ereğli’de aşılama oranı % 68. Bu oran düşük. Vatandaş kendini korusun ve bunun için aşı yaptırsın.” dedi.

Paylaşın:
603 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ