logo

“HEDEFİMİZ; İŞÇİ/EMEKÇİMİZİN GÜVEN VE HUZURUDUR”

  • İyi Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Op. DR. Evrim Balalaoğlu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajında “İYİ Parti olarak emeğe ve iş gücüne olan duyarlılık ve sorumluluğumuzla, en büyük arzu ve hedefimiz; işçi/emekçi insanımızın iş ve işçi sağlığı güvencesi tam olarak alınmış iş yerlerinde çalışmasını, ekonomisiyle, sosyal yaşamıyla, huzur içinde yaşamasını temin etmektir.” dedi.

Balbaloğlu’nun mesajı şöyle :

İşçinin, emekçinin Bayramı; 1 Mayıs kutlu olsun…

Geçmişi 167 yıl öncesine dayanan Avustralya’daki ilk işçi yürüyüşü sonrası 1 Mayıs 1886’da, bu kez Amerika’da çalışma saat ve koşulları talebine yönelik büyük yürüyüş ile yol aldı.
Aynı yürüyüşün devamında; 4 Mayıs’ta ise Haymarket Olayı’nın meydana gelmesine neden oldu.
İlerleyen süreçlerde ise 1 Mayıs’ların dünyada “Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü ” olarak kutlanmasına karar verildi.
Ülkemizde de 1923’de ilk kez kutlanan 1 Mayıs’larda, ne yazık ki zaman zaman can kayıplarının yaşanmasının önüne geçilememiştir.
Adı üzerine “İşçi Bayramı”, “Emek ve Dayanışma Günü” gibi isimlerle anılan/kutlanan 1 Mayıs’a rağmen ne yazık ki, emek yoğun ülkemizde halen işçi sınıfının istediği hakların alınması sağlanamamıştır.
Asgari ücretin ‘Açlık Sınırı’ altında kaldığı ülkemizde, sendikalı çalışan sayısının toplam sayının yüzde 15’ine dahi ulaşamamış olması, böylesine önemli bir bayramın coşkuyla kutlanmasının önüne geçmektedir.
Günümüzde işçinin, emekçinin evi sendikalar bile mevcut iktidar tarafından baskı altına alınmak istenmektedir.
Yine bir çok iş yerlerinde yeterli işçi barındırmayarak, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin yeterince almayarak iş yaşamının sürdürülmesi, aynı zamanda adına “facia” diyebileceğimiz iş kazalarına neden olmuştur.
İYİ Parti olarak emeğe ve iş gücüne olan duyarlılık ve sorumluluğumuzla, en büyük arzu ve hedefimiz; işçi/emekçi insanımızın iş ve işçi sağlığı güvencesi tam olarak alınmış iş yerlerinde çalışmasını, ekonomisiyle, sosyal yaşamıyla, huzur içinde yaşamasını temin etmektir.
Bu duygu ve düşüncelerle; 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, Millet İttifakı iktidarında ülkemizi ve işçimizi İYİ günlerin beklediği müjdesini şimdiden veriyoruz.

Paylaşın:
224 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ