logo

“HER ŞEY ÖNCE DÜŞÜNCEDE BAŞLAR”

  • Eğitmen Gökhan Okçu, Kdz. Ereğli’de verdiği seminerde ; düşüncenin duyguyu tetiklediğini, duygunun anlamı oluşturduğunu, anlamın algıyı, algının da davranışı getirdiğini ifade ederek “her şey önce düşüncede başlar” diye konuştu.

Okçu Akademi kurucusu Eğitmen, Danışman ve Yazar Gökhan Okçu, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ve Artı4 Akademi katkılarıyla ‘Liderlik’ konulu seminer gerçekleştirdi.

4 Eylül Pazar günü Hüseyin Tatoğlu Kültür merkezinde Artı 4 Akademi Kurucusu Alper Demir tarafından organize edilen seminere; Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş ile Yönetim Kurulu Üyeleri Tasin Tanyıldız ve Kadir Çaygeç, Belediye Kültür ve Basın Danışmanı Aykut Ateş, Eğitim yöneticileri-öğretmenler, stk ve siyasi parti temsilcileri ile az sayıda dinleyici katıldı.

KELEŞ: GELMEYENLER ÇOK ŞEY ISKALADI”

Artı4 Akademi Öğretmenlerinden Feyza Çakıroğlu tarafından sunumları yapılan programda kürsüye davet edilen TSO Başkanı Arslan Keleş, toplantının düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti, katılımın az olmasından ise duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Gelmeyenler çok şey ıskaladı ” dedi.

HAREKETLİ VE İNTERAKTİF SUNUM

Eğitmen Gökhan Okçu, özgeçmişinin sunulmasının ardından seminer programı için sahneye çıkmadan izleyiciler arasından hareketli ve interaktif sunumu ile dikkat çekti.

Seminer boyunca konunun önemine dikkat çeken Okçu, liderliği tarif ederken, sözlerine “bir şey oluyorsa senin sayende, olmuyorsa senin yüzünden” sözleri ile başladı ve bunu izleyicilerle örnekledi. .

Düşüncenin duyguyu tetiklediğini, duygunun anlamı oluşturduğunu, anlamın algı , algının da davranışı getirdiğini ifade eden Okçu, “her şey önce düşüncede başlar” diye konuştu.

“BAŞARILI LİDER, ÖNCE KENDİ FONKSİYONUNU ORTADAN KALDIRIR”

Konuşmasına ve davranışlarına izleyicileri de katan ve lider örneği olarak ayrı gruplar halinde tek bir takım oluşturma deneyi yapan Okçu, katılımcıların öğrendikleri sıralı el kol ve sesli hareketleri kendi başlarına yapmaları üzerine, başarılı bir liderin her şeyden önce kendi fonksiyonunun ortadan kaldırması gerektiğini örnekledi.

Okçu konuşmasına, liderlik, kültür ve strateji ilişkisinin önemini vurgularken, liderlerin takım çalışmasındaki önceliğinin ‘insan kaynağı’ olması gerektiğini savundu.

SORULARI CEVAPLANDIRDI

“Sübjektif kavramlar üzerinden objektif sistemler kurulamayacağını” ifade eden Okçu, soruları cevaplandırırken, “lider önder gider, yönetici önden gönderir…. siyasetçilerden lider olmaları beklenir… zor insan diye bir şey yoktur, onunla iletişim kuramayanlar vardır…. İnsanlar yapmadıklarından değil, yaptıkları üzerinden motive olurlar” dedi.

“HAKKINIZI HELAL EDİN”

Gökhan Okçu, yaklaşık bir buçuk saat süren seminerdeki sözlerini “tüm katılımcılara teşekkür ederim, hakkınızı helal edin” diye bitirdi ve alkışlandı.

Paylaşın:
1089 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ