logo

“HİBE DESTEKLERİ ŞOFÖR ESNAFLARIMIZ İÇİN YETERSİZ”

Kdz. Ereğli Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı esnafa yönelik pandemi desteklerine teşekkür ederek, “3 aylık hibe desteği esnafımıza biraz nefes aldıracak fakat mağduriyetlerini gidermeyecektir.” dedi ve taleplerini sıraladı.

Kdz. Ereğli Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı esnafa yönelik pandemi dönemi destekleri ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamasında destekler için teşekkür eden Civelek, hibe desteklerin mağduriyetin giderilmesine yetmeyeceği gerekçesi ile maddeler halinde yeni taleplerini sıraladı.

Yetkililere “Hükümetimizin esnafımızın bu taleplerini karşılayacağını umut ediyorum.” diye seslenen Civelek açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“DESTEKLER YETERSİZ KALIR, ÇÜNKÜ…”

“Bu hibe desteklerinin şoför esnaflarımız için yetersiz olduğunu belirtmek isteriz. Şöyle ki; COVİD-19 salgını tüm dünyada ve ülkemizde 16 Mart 2020 tarihinden bu tarafa bütün kesimleri olumsuz etkilediği gibi servisçi, taksici, minibüsçü, halk otobüsçü esnafımızı da ekonomik olarak olumsuz yönde etkilemiştir. Esnaflarımız bu zaman zarfı içinde kredilerini, vergilerini, sigortalarını, faturalarını ödemekte büyük sıkıntılar çekmişler, çoğunluğu bankalardan kredi çekerek bu ödemeleri yapabilmişlerdir. Özellikle öğrenci servisi yapan esnaflarımız 13 Mart 2020 tarihinden itibaren okullarda uzaktan eğitime geçilmesi ile beraber 9 aydan beri çalışamamakta şu anda evinin temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamamaktadırlar. 3 aylık hibe desteği esnafımıza biraz nefes aldıracak fakat mağduriyetlerini gidermeyecektir.

TALEPLERİNİ SIRALADI

Esnaflarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için taleplerimiz;

-Esnafımızın çalışamadığı zamanlara ait olan vergi ve SGK prim borçlarının devlet tarafından karşılanması.

-Esnafımızın ödemesi gelen kredilerinin faizsiz olarak en az 6 ay ertelenmesi.

– Esnafımıza en az 12 ay geri ödemesiz faizsiz en az 30.000,00 TL kredi verilmesi.

-Öğrenci servisçi esnafımızın okullar tamamen açılana kadar araç muayeneleri ile zorunlu trafik sigortalarının yapılmasının ertelenmesi.

-Yolcu taşımacılığı yapan esnaflarımızdan 2021/ Ocak ayı motorlu taşıtlar vergisinin alınmaması.

-Belediye tarafından taksici, özel halk otobüsçü ve dolmuşçu esnaflarımızdan tahsil edilen ruhsat ve işgaliye ücretlerinin alınmaması.

Paylaşın:
928 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ