logo

“İÇİMİZDE, 100’ ÜNCÜ YILIN COŞKUSU VAR!”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Coronavirüs nedeniyle 23 Nisan kutlamalarının evlerde yapılacağını vurgulayan CHP’li Demirtaş, “Bu yıl 23 Nisan’da meydanlarda olamasak da coşku içimizde… Kutlamalar da  evlerimizde, balkonlarımızda olacak…” dedi.

Ünal Demirtaş mesajında, “Dünyayı sarsan salgın nedeniyle, çok istememize rağmen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını meydanlarda kutlayamıyoruz. Ancak bu durum, egemenliğimizin 100’üncü yılında duyduğumuz coşku ve mutluluğu yaşamamıza engel değil… 23 Nisan coşkusu içimizde… Sevincimizi de evlerimizde, balkonlarımızda göstereceğiz, yine coşkulu kutlamalar yapacağız” ifadesini kullandı.

CHP’li Demirtaş, 23 Nisan 1920 tarihinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Meclis’in, Türk milletinin azim ve kararlılığının, direnişinin, cesaretinin ve bağımsızlığının simgesi olduğunu belirtti.     

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR!

 “Ulusal kurtuluş mücadelesinin yürütüldüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi,  Demokrasinin kalbi, millet iradesinin temsil edildiği yerdir. Canını hiçe sayıp, kahramanca verdiği mücadele ile bir destan yazan bu millet tarihte olduğu gibi bugün de kendi iradesinin üstüne başka hiçbir iradeyi koymayacaktır.” dedi. 

CHP’li Demirtaş, milli egemenliğin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş gününün, bizzat Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edildiğini de hatırlattı.

“Çocuklarımıza karşı en büyük sorumluluğumuz, millet iradesinin hakim olduğu, demokratik bir Türkiye için mücadele etmektir” ifadesini kullandı.

Ünal Demirtaş, mesajında, son dönemde millet ittifakının belediye başkanlarının hizmetlerine yönelik engellemelere de değindi.

“Bugün, AKP iktidarı; Meclis’i çalıştırmayarak, ülkeyi kararnamelerle yöneterek, coronavirüsle mücadele sürecinde olduğu gibi seçilmiş belediye başkanlarını da yoksul halka yaptığı yardımları engelleyerek milletin iradesini hiçe saymaktadır. Ancak, diktatörlük hevesinde olanların ve destekçilerinin unutmaması gereken şey, milletin gücü ve azmidir. TBMM’nin kurulmasıyla egemenlik tek bir kişiden, millete geçmiştir. TBMM’nin 100’üncü kuruluş yıldönümünün kutlandığı bu tarihi günde,  milletin meclisine gelmekten imtina edenler, millet iradesini hiçe sayanlardır. Unutulmamalıdır ki; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” şeklinde konuştu.

CHP Zonguldak Milletvekili Demirtaş, “Tarihi bir döneme tanıklık ettiğimiz, ulusal egemenliğimizin 100’üncü yılında başta aydınlık geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve tüm vatandaşlarımıza sağlıklı ve barış dolu bir dünya dileklerimle,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.  Bu anlamlı günde, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milletimizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için canını feda eden kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.” dedi.

Paylaşın:
558 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ