logo

İDLİB İÇİN TOPLANAN 2 TIR DOLUSU YARDIM YOLA ÇIKTI

Karadeniz Ereğli’de, Türkiye Diyanet Vakfı’nın ülke çapında düzenlediği kampanya kapsamında Karadeniz Ereğli Diyanet Vakfı Şubesi’nce düzenlenen “Ümmetin Yetimi İdlib’e” yardım kampanyasında Ereğli’deki kurumlardan ve halktan toplanan yardımlar düzenlenen törenle gönderildi.

Karadeniz Ereğli’de, Türkiye Diyanet Vakfı’nın ülke çapında düzenlediği kampanya kapsamında Karadeniz Ereğli Diyanet Vakfı Şubesi’nce düzenlenen “Ümmetin Yetimi İdlib’e” yardım kampanyasında Ereğli’deki kurumlardan ve halktan toplanan yardımlar düzenlenen törenle gönderildi.

Karadeniz Ereğli Bozhane Camii önünde gerçekleşen törende diyanet çalışanları tarafından toplanan 2 tır yardım eşyası törenin ardından yola çıktı.

ÇORUMLUOĞLU: “HER ZAMAN MAZLUMUN YANINDA YER ALDIK”

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, okunan ilahiler ve Kuran-ı Kerim’den ayetlerin ardından törende yaptığı konuşmada, böyle hayırlı bir işte hazır bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek şöyle dedi:

“Her zaman söylediğim gibi, ülke olarak güçlü olmak zorundayız. Çünkü bize muhtaç olan, bizim desteğimize ihtiyacı olan, Balkanlarda, Suriye’de, dünyanın değişik ülkelerinde Müslüman kardeşlerimiz var. Bugün bunun bir örneğini görüyoruz. İdlib’deki kardeşlerimiz için hem nakdi, hem ayni olarak bu yardımlar ulaştırılacaktır. Sadece Suriye’de değil, dünyanın neresinde bir mazlum, neresinde ihtiyaç sahibi bir kişi varsa ülke olarak, İslamiyet olarak onların yanında yer aldık tarihimizden itibaren.

“BİRLİĞİMİZ ÖNEMLİ”

Bundan sonra da İdlib ve zulme uğramış her kesimin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Çorumluoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama bunu sağlamak için bizim birlik ve beraberlik içinde olmamız önemli.Burada yapılan çalışmada da bu birlik ve beraberlik gözüküyor. Bütün kardeşlerimiz, Ereğli’deki tüm kardeşlerimiz bu faaliyete katılmışlar. Din görevlisi kardeşlerimiz bu faaliyete katılmışlar. Ben hassaten bu çalışmada emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, başta ilçe müftümüz olmak üzere bu organizasyonu yürüten bütün din görevlilerimize teşekkür ediyorum. Yine Ticaret Odası Başkanımız var, Belediye başkanımızla İstanbul’da beraberdik, şu anda yurtdışında bir programı var. Bu maddiyat, buradaki esnafımızın, vatandaşımızın katkısıyla yapıldı. Hassaten tüm Karadeniz Ereğli’deki vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

“FIRSATÇILARA ÖNEM VERMEYİN”

Elazığ ve Malatya’da kısa bir süre önce yaşanan deprem faaliyeti sonrası değişik faaliyetler, ve bağış kampanyalarının sürdüğünü hatırlatan Çorumluoğlu bu konuda da şu hatırlatmada bulundu:

“Bu cumhurbaşkanlığımızın, valiliğimizin, kaymakamlığımızın hesap numaraları şeklinde yapılıyor. Fırsatçılara çok fazla ehemmiyet vermeyin. Resmi alanda yapılacak yardımlar son derece önemli. Bu açıdan da resmi kurumlarımıza, Kızılayımız, AFAD olsun her türlü bağışlarınızı yapabilirsiniz. Dün yine basında okuduğum bir haber beni ziyadesiyle memnun etti. Bir vatandaşımız gitmiş Elazığ’da hem vatandaşımızın bakkala borcunu ödemiş, hem de nakit yardım dağıtmış. Ben bunu Soma’daki o maden patlamasında ayni yardımların dağıtım komisyon başkanlığını yaptığım zaman da hatırlıyordum. Hiç reklama gerek olmaksızın bir vatandaşımız geldi, gözümüzün önünde beşer bin lirayı dağıttı ve gitti. Sadece Soma’da zarar gören maden şehitleri için değil, o mahalledeki fakir vatandaşlar için aynı rakamı ödedi ve gitti.”

“AVRUPA BUNU BİLMELİ”

Felaketler ve zulme uğrayan insanlar karşısında ortaya konulan birlikteliğin, uluslar arası güçler karşısındaki algımızı da etkileyeceğinin altını çizen Çorumluoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

“Bunu niye anlatıyorum? Türk Milletinin kadirşinaslığı, birlik beraberliği ve zor günde bir araya gelmesi bakımından önemli. Avrupa ve dış güçler açısından önemli. Her ne kadar içimizde ufak tefek sıkıntılar var gibi görünse de iş zora geldiğinde 82 milyon olarak tek yumruk, tek millet olabiliyoruz. Bunu da Avrupa böyle bilmeli, Amerika böyle bilmeli. Biz de tutumumuzu buna göre ayarlamalıyız. Hayırlı bir iş. Hayırlı bir günde, giden şoför kardeşlerimize hayırlı yolculuklar diliyorum. Umuyorum ki bugün gönderdiğimiz ayni ve nakdi yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. Tanımadığımız bilmediğimiz kişilere ulaştırılacaktır ve onların duası, teşekkürü, onların bize duyduğu sevgi, saygı hepimize yeter.”

ALBAYRAK: “EREĞLİ HER ZAMAN EREĞLİLİĞİNİ GÖSTERMİŞTİR”

Kdz. Ereğli Müftüsü Recai Albayrak, İdlib’de yaşayanların mübarek Cuma günü yüreklerinin kendileriyle çarptığı, hudutların dışında da olsa yüreklerini kanatan bir insanlık zulmüyle karşı karşıya bulunduklarını belirterek şunları söyledi:

“Bizler bu sıkıntıyı yüreğimizin derinliklerinde hissediyoruz. Bugün burada 15 günlük bir çalışma neticesinde o kardeşlerimize ulaştırmak için gördüğünüz iki tırda, yüzde 95’i sıfır olmak üzere, giyim malzemeleri, kışlık malzemeler, gıda malzemeleri bulunmaktadır. Ereğli her zaman Ereğliliğini, hamiyetperverliğini, iyilikseverliğini bu konudaki hassasiyetini en üst düzeyde göstermiştir. Bunun en güzel örneğini burada yaşıyoruz.

NAKDİ YARDIMLAR DA YAPILDI

Müftü Albayrak, kampanya süresince ayni yardımların yanı sıra nakti yardımların da yapıldığını ifade ederek bu konuda şu bilgileri verdi:

“Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri olarak herkes bu noktada belli bir gayret içerisinde. Ama burada bizim gayretimiz, daha doğrusu halkımızın yaklaşımı bizi son derece mutlu etmiştir. Zonguldak merkez başta olmak üzere diğer ilçelerimiz de bu faaliyette bulundular ama her zaman olduğu gibi Ereğli her konuda olduğu gibi bu konuda da önde çıktı. Biz önde olalım, Allah’ın ‘Hayırda yarışınız’ emrine uygun olarak, o kardeşlerimize ulaştırılmak üzere bu gördüğünüz iki tır hazırlandı. Buradaki cemaatimizden, Ereğli’mizden nakit istemedik ama buna rağmen 28 bin lira nakit de geldi. Biz bu nakiti gıda olarak, diğer kullanılacak kışlık malzemeler alarak tırımıza doldurduk. Camilerimizden iki hafta evvel toplanan 36 bin lira, ayrıca Zonguldak valiliğimizin kampanyasıyla 50 bin lira civarında nakit akışı oraya ulaştırılmak üzere sağlanmış oldu. Bu vesileyle öncelikle sayın kaymakamımızın olurları, destekleri oldu. Allah kendisinden razı olsun. Ticaret odamızın, esnaflarımızın katkıları oldu, hepsine teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki verdiğimiz şey karşımıza fazlasıyla çıkacaktır. Zaten bu inançla bu yardımları yaptınız. Müftülük personelimiz, cami görevlilerimizin, özellikle Bozhane Camimizin yoğun gayretleri oldu. Bu noktaya getirdik, hepimiz m utluyuz. İnşallah bu hayrımızı da Rabbimiz kabul edecek ve bize beklediğimizin üstünde güzel nimetler sunacak, o kardeşlerimiz de inşallah bu yardımlarımızla bir nebze daha rahat nefes alacak.”

DUAYLA UĞURLANDILAR

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, diyanet görevlileri ve vatandaşların hazır bulunduğu tören, konuşmaların ardından Ereğli Müftüsü Recai Albayrak’ın duası sonrası tırların yola çıkmasıyla sona erdi.

Paylaşın:
528 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ