logo

“İKTİDAR, EMEKLİYİ AÇLIK SINIRININ ALTINA MAHKUM ETTİ”

  • CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, TBMM genel kurulunda torba yasa görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada “İktidar, milyonlarca emekliyi açlık sınırının altında bir maaşa mahkum etmiştir.” dedi, ayrıca Şehit Yakınları ve Gazi aylıklarına da dikkat çekti.

13 Temmuz Perşembe günü meclis kürsüsünden seslenen Ertuğrul, konuşmasında şu ifadeleri kullandı :

“Yalnızca memurlarımızın değil tüm emeklilerimizin ve çalışanlarımızın insanca bir yaşam sürmesi için yıllardır mücadele ediyoruz. TBMM’de verdiğimiz önergeler ve kanun teklifleri AKP ve MHP oylarıyla reddediliyor.

Ülkede yoksulluk sınırı, açlık sınırı sürekli gündeme getirdiğimiz konulardır. Sanki bunlar hiç yokmuş gibi, vatandaşlarımızın sanki günlük güneşlik yaşam koşulları varmış gibi adeta pembe bir gözlük takılarak verilen zam oranı kabul edilemezdir.

İktidar, milyonlarca emekliyi açlık sınırının altında bir maaşa mahkum etmiştir. Bu teklifle memur maaşına dahi endekslenmemiş olan Şehit Aileleri ve Gazilerin maaşları da asgari ücret seviyesine düşmüştür. Acilen bir düzenleme yapılarak, toplumumuzun tüm kesimlerine insanca yaşam koşulları sağlayacak bir zam oranı verilmeli, seyyanen zamdan bu ülke için büyük fedakarlıklar göstermiş olan şehit aileleri ve gaziler de faydalandırılmalıdır. Bu hak, gazi/şehit yakınları için her şeyden önce Anayasal olarak koruma altına alınmış bir haktır.”

Paylaşın:
308 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ