logo

İL DEĞERLERİNİN TURİZME ETKİN KATILIMI DEĞERLENDİRİLDİ

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz Başkanlığında TTK Eğitim Ocağı ve Maden Müzesinin daha etkin bir şekilde il turizmine kazandırılması konusunda istişare toplantısı düzenledi.

Zonguldak’ta turizm konusunu önemseyen ve alternatif ekonomik dinamikler arasında değerlendiren Vali Mustafa Tutulmaz, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Eğitim Ocağı ve Maden Müzesinin daha etkin bir şekilde il turizmine kazandırılması konusunda istişare toplantısı düzenledi.

YAPILABİLECEKLER KONUŞULDU

Konu ile ilgili yapılan toplantıda; Madencilik kültürü ve endüstriyel miras gibi değerleriyle ön plana çıkan Zonguldak’ta, TTK Eğitim Ocağı ve Maden Müzesinin birbiriyle bütünsel ve daha etkin bir şekilde ilimiz turizmine kazandırılması konuşuldu. Ayrıca ziyaretçilerin madencilik kültürünü tam anlamıyla hissederek yaşamasının sağlanması için neler yapılabilir konusu Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirildi, istişare edildi.

VALİ TUTULMAZ BAŞKANLIĞINDA KATILIM:

Toplantıya Vali Tutulmaz’ ın yanı sıra Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, Ogan Göktürk, TTK Genel Md. Kazım Eroğlu, Genel Müdür Yrd. İsmail Güner, Eğitim Daire Başkanı Faik Ahmet Sarıalioğlu, BAKKA YDO Koordinatörü Mustafa Ayhan İnanır, Planlama Birim Başkanı Mehmet Çetinkaya, Program Yönetim Birim Başkanı Ümran Öztürk Çetinkaya, Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Akçay, Müze Müdürü Tahir Aksekili, Teknopark Müdürü Dr. Ferdi Kesikoğlu ile İl Özel İdaresi’nden arkeolog Ümran Aydın katıldı.

Paylaşın:
480 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ