logo

‘İL’ İÇİN EN ÖNEMLİ SOMUT ADIM TSO’DAN GELDİ!

  • Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, “ilçemizdeki tüm siyasi parti, sivil toplum kuruluşu, basın ve bu konuda görüş ve öneri belirtmek isteyen herkesi Kdz. Ereğli’nin il olması yönünde oluşacak birlikteliğe katkı sağlamak amacıyla düzenleyeceğimiz toplantımıza davet ediyorum.” çağrısında bulundu.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, yazılı açıklama ile ilçenin il olması yolunda 20 Temmuz Perşembe gün düzenlenecek toplantıya görüş belirtmek isteyen tarafları davet etti.

Toplantı gerekçesini “Kdz. Ereğli’nin il yapılması için ilçede birlik ve beraberliğin sağlanması, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve halkın görüş ve önerilerini almak, yapılacak çalışma şekline yön vermek” şeklinde açıklayan Keleş, davet çağrısında şu ifadeleri kullandı:

“BÜYÜMEYE VE GELİŞMEYE ELVERİŞLİYİZ”

Yaklaşık 5 bin yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Kdz. Ereğli özellikle Cumhuriyet döneminde kömürün bulunması, sanayinin kurulması ile kısa sürede büyük bir kent haline gelmiştir. Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlerimize yakınlığı, ulaşım ve liman alt yapısı, demir-çelik, madencilik, tersanecilik alanındaki gelişmişliği ile büyük bir ekonomiye sahiptir. Yüksek eğitim seviyesi, yetişmiş iş gücü ile Kdz. Ereğli önemli bir güce sahiptir. Denizi, ormanları, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile cazibe merkezi olan ilçemiz her alanda büyümeye ve gelişmeye elverişli bir bölgedir.

“İL ADAYLARI ARASINDA ÖN SIRALARDAYIZ”

Bilindiği üzere Kdz. Ereğli ilçemizin il olması 1989 yılında gündeme gelmiş ancak o yıllarda başarılı olunamamıştır. Aradan geçen yıllarda Kdz. Ereğli’nin il olma hayali hep tazeliğini korumuştur. Son olarak geçtiğimiz aylarda MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında 100 il, 1000 ilçe’ söylemi sonrasında il olması gündeme gelen 19 ilçe arasında Kdz. Ereğli ilçemizde ön sıralarda yer almıştır. Bizler bu söylemi destekliyor ve Kdz. Ereğli’nin il olması için yapılacak çalışmalara öncülük etmeye hazır olduğumuzu daha önce de dile getirmiştik.

“ÖNEMLİ BİR ADIM ATIYORUZ”

Kdz. Ereğli’nin il yapılması için ilçemizde birlik ve beraberliğin sağlanması, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve halkımızın görüş ve önerilerini almak, yapılacak çalışma şekline yön verecek bir toplantı yapılmasını kararlaştırdık.
Kdz. Ereğli için tarihi öneme sahip bu toplantı, ilçemizin il olması yolunda atılacak önemli adımlardan bir tanesidir. Bu nedenle ilçemizdeki tüm siyasi parti, sivil toplum kuruluşu, basın ve bu konuda görüş ve öneri belirtmek isteyen herkesi Kdz. Ereğli’nin il olması yönünde oluşacak birlikteliğe katkı sağlamak amacıyla düzenleyeceğimiz toplantımıza davet ediyorum.

Paylaşın:
244 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ