logo

İLÇE TARIM EKİPLERİ GIDA DENETİMLERİNİ YOĞUNLAŞTIRDI

  • Kdz. Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, rutin kontrollere ilave olarak farkındalığın artırılmasına yönelik gıda denetimlerini yoğunlaştırdı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce, yıl boyunca rutin olarak gerçekleştirilen risk esaslı denetim ve kontrollere ilaveten, farkındalığı artırmak amacıyla üç hafta boyunca yoğun denetimlere il genelinde olduğu gibi Karadeniz Ereğli’de de  aralıksız devam etti.

Edinilen bilgiye göre ; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ’nın talimatıyla, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce, 81 ilin Tarım ve Orman Müdürlüğüne, rutin denetimlerin yanı sıra farkındalığın artırılmasına yönelik gıda denetimlerinin yoğunlaştırılması talimatı verildi.

İDARİ, TEKNİK VE HİJYENİK YÖNDEN DENETLEDİLER

Talimat kapsamında; Toplu gıda tüketiminin olduğu yerlerde gıda kaynaklı salgınları engellemek ve hızlı tedbirler alabilmek için 21 Ağustos – 8 Eylül 2023 tarihleri arasında lokanta, restoran, kafe, otel gibi toplu tüketim yerlerinin kayıt altına alınıp alınmadığı, izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik, hijyenik ve muhafaza şartlarına uyulup uyulmadığına yönelik denetimlere ağırlık verildi. Yapılan denetimler sonucunda  gerekli görülmesi halinde numune alınması işlemi ve uygun olmayan işletme ve ürünlerine idari yaptırım uygulandı.

ÇATAKLI : “EN İYİ DENETLEYİCİ TÜKETİCİDİR”

Gıda denetim seferberliğine göre; Zonguldak  İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı eşliğinde gıda kontrol görevlilerince Karadeniz Ereğli’ de bulunan  toplu tüketim yerlerine gıda denetimi gerçekleştirildi. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bugünlerde gıda kaynaklı salgın ya da vakalarla karşılaşmamak için hız kesmeden çalıştıklarının altını çizen Çataklı,   kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak amacıyla toplu olarak beslenme yapılan tüketim yerlerinin denetimlerine bu dönemde de ağırlık verdiklerini vurguladı. Tüketicilere işletmelerde gördükleri eksiklikleri Tarım ve Orman Bakanlığı ALO 174 Gıda Hattı ile il ve ilçe müdürlüklerine iletmeleri yönünde tavsiyelerde bulunan ve  gıda denetimlerinin yoğun şekilde süreceğini kaydeden Çataklı,  “Unutmayalım ki en iyi denetleyici, tüketicidir. İşletmelerde yapılan denetimlerde karşılaşılan eksikliklerle ilgili olarak idari yaptırım ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirilmiştir.” dedi.

 Denetimlerde  İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı’ ya Karadeniz Ereğli İlçe Tarım ve Orman Müdür Osman Günaydın, Gıda ve Yem Şube Müdürü Zeynep Özdemir Gören ve çok sayıda gıda kontrol görevlisi eşlik etti.

Paylaşın:
358 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ