logo

İL’DE YKS DERECESİNE GİREN 9 ÖĞRENCİDEN 6’SI EREĞLİ’DEN

Yüksek Öğretim Sınavı-YKS’de İlk 1000’de Zonguldak’tan dokuz öğrenci yer alırken, 9 öğrencinin 6’sı Ereğli’den oldu. Ereğlili öğrenciler için TSO Hizmet binasında plaket ve ödül töreni gerçekleştirildi.

17 Ağustos salı günü düzenlenen ödül ve plaket törenine; Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, TSO Başkanı Arslan Keleş, TSO Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu, ;İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, TED Koleji Lise Müdürü Alper Demir, öğretmenler, TSO yöneticileri veliler ve öğrenciler katıldı.

AKSOY VE KELEŞ KUTLADI

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, konuşmasında Zonguldak’ta YKS’de ilk binde yer alarak dereceye giren öğrencilerden öğrenci sayısının dokuz olduğunu bunun altısının Ereğli’deki resmi ve özel okullardan olmasının gurur verici olduğunu söyledi. YGS’de önemli başarı elde edildiğini ve duyduğu memnuniyeti ifade eden Aksoy, bunda okul yönetici ve öğretmenlerinin payı olduğunu hatırlatarak başarılar diledi.

TSO Başkanı Arslan Keleş’te kendisinin de YKS öğrenci velisi olduğunu hatırlatarak, eğitime katkı vermeye devam edeceklerini ifade etti. Başarılarından dolayı öğrencileri, velileri ve okul yöneticilerini kutlayan Keleş, başarıların devamını diledi.

OSB’DE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ KURULACAK

Eğitim ve öğretimin öneminde bahseden ve il çapından başarıdan duyulan memnuniyeti ifade eden Kaymakam Çorumluoğlu ise “bir memlekete yapılan en önemli katkılardan bir tanesi eğitimdir” ifadelerini kullanarak TSO yönetimine eğitime katkılarından dolayı teşekkür etti. OSB’de Endüstri Meslek Lisesi yapımı için faaliyete geçildiğini hatırlatan Çorumluoğlu,” işbirliği halinde çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

“BAŞARILI ÖĞRENCİ DÜNYANIN GELECEĞİNİ DEĞİŞTİRİR”

Çorumluoğlu sözlerinin sonunda devlet ve özel okulların başarılarının artarak devamını diledi ve “kapımız öğrencilerimize her zaman açıktır. İyi öğrenci Türkiye’nin geleceğine katkı sunacak, Dünyanın geleceğini değiştirecek öğrenciler bu kitledeki öğrencilerdir” dedi.

Tören, toplu hatıra fotoğrafları çekimi ve başarı dileklerinin iletilmesi ile son buldu.

YKS 2021’DE ilk 100’de derece alan Kdz. Ereğli okullarından öğrenciler ve okulları şöyle sıralandı:

Yiğit Alp Yurtseven -TED KOLEJİ

Abdullah Umut Hamzaoğulları – TED KOLEJİ

Furkan Alp Yıldızhan – İBRAHİM SÜHEYLA İZMİRLİ FEN LİSESİ

Berat Türkoğlu – İBRAHİM SÜHEYLA İZMİRLİ FEN LİSESİ

Reyhan Turan – ATATÜRK İMKB ANADOLU LİSESİ

Enes Kuzuoğlu – İBRAHİM SÜHEYLA İZMİRLİ FEN LİSESİ

Paylaşın:
1110 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ