logo

“VATAN VE MİLLET SEVGİSİNİN DÜNYAYA KANITLANDIĞI BÜYÜK MÜCADELE”

Çakır: “Çanakkale Savaşı, Türk milletinin en önemli hasletleri olan vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancının ve azminin tüm dünyaya kanıtlandığı büyük bir mücadeledir.”

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 105’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çakır, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Türk milletinin vatan topraklarını korumak için yazdığı en büyük destanlardan biri olan, ecdadımızın büyük fedakârlıklarla 18 Mart 1915’te yazdığı Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. Yıl dönümünü yaşamanın haklı gururu ve kıvancını tüm millet olarak yaşıyoruz. Bu kutlu günde aynı zamanda milletimizin bekası için hayatlarını hiçe sayan tüm şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz.

Çanakkale Savaşı, Türk milletinin en önemli hasletleri olan vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancının ve azminin tüm dünyaya kanıtlandığı büyük bir mücadeledir. İstiklal tutkusu ve milli dayanışmanın en üst düzeye çıktığı Çanakkale Zaferi, tüm dünyaya bu toprakların kahraman evlatlarının, Türkiye’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün halinde  ilelebet korunacağını ve yurdun her karış toprağının milletin evlatları tarafından canları  pahasına karış karış savunulacağını bir kez daha tüm dünyaya kanıtlamıştır. Milletimiz, daha sonra Sakarya’da, Dumlupınar’da, iç güvenlik operasyonlarında, 15 Temmuz’da, Irak’ta, Suriye’de ve dünyanın dört bir yanında gücünü ve kararlılığını dünyaya göstermiştir.

Çanakkale savaşları aynı zamanda, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda milletin kararlılığını pekiştirmiş, dünya tarihini sadece büyük askeri ve ekonomik güçler tarafından yazılmadığını göstererek tüm mazlum milletlere örnek teşkil etmiştir. Bu büyük örneğin mimarı ise bu destanı kanlarıyla yazan şehitlerimiz ve gazilerimiz olmuştur.

Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır. Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıl dönümünde milletimizin bu onurlu gününü kutluyor, kahraman şehitlerimizi ve başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.  

Paylaşın:
439 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ