logo

“İNANIYORUM Kİ EN KISA SÜREDE BU SÜRECİ SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE ATLATACAĞIZ”

Kdz. Ereğlili Uzman Psikolog Bayza Çakır’ın İtalya’daki deneyim ve önerilerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, Bayza Çakır’ın yazdıklarını “İşte size kıymetli bir tanıklık” notu ile paylaştı. Çakır’ın “İnanıyorum ki en kısa sürede bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatacağız.” cümlesi ile sonlandırdığı paylaşımı, umut verici bulundu.

Kdz. Ereğlili Uzman Psikolog Beyza Çakır, İtalya’nın en büyük yerleşim alanlarından olan Milano’da mesleğini sürdürüyorken 11 mart tarihinde Corona Virus ile ilgili paylaşımda bulundu.

Mesleğini 3 yıldır İtalya/Milano’da sürdüren Kdz. Ereğli’de sevilen çift Hülya&Zeki Çakır’ın kızları Uzman Psikolog Beyza Çakır’ın paylaşımına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, kendi hesabından “Milano Başkonsolosumuz Özgür Uluduz paylaşmış. Kdz.Ereğlili kızımız Bayza Çakır’ın’ın Coronavirüs nedeniyle karantina altındaki İtalyan şehri Milano’dan yaptığı paylaşıma ilişkin. Kriz anları gerçekte kim olduğunuzu ve kapasitenizi gösterir. Gurur duydum.” notu ile paylaştı.

Beyza Çakır’ın Corono Virüs ile ilgili deneyimleri ve paylaşımı şöyle :

Herkese iyi günler
Özellikle Kuzey İtalya’da yaşayanlar olarak zor ve daha önce şahit olmadığımız bir süreçten geçiyoruz. Her ne kadar çoğumuz birebir maruz kalmasak da; sosyal medyadan gördüklerimiz, duyduklarımız ve okuduklarımız kaygı yaratıyor. Bildiğiniz üzere İtalya yaşlı nüfusu yüksek bir ülke. Ben de, alınan bütün önlemlere hepimizin sağduyulu ve sakin yaklaşması kanaatindeyim. Toplum olarak bizden daha çok etkilenebilecek insanları göz önünde bulundurduğumuzda, bu konuda hassas davranmamız gerektiğini düşünüyorum. Alınan önlemler ve sınırlandırmalar göz önünde bulundurulduğunda; kaygı, huzursuzluk, mutsuzluk, belirsizlik gibi duyguların yaşanması çok normal ve olasıdır. Bu duygularla başa çıkma konusunda her türlü yardım ve desteği sağlamaya hazırım. Unutmayalım ki fiziksel sağlığımız kadar bu süreçte, mental sağlığımızı da korumanın yolları var.

1. Evde kalma sürecinde, özellikle öğle saatlerinde camlarınızı açın ve evinizi havalandırın. Güneş ışığından faydalanmaya çalışın. Balkonunuz varsa balkonda hava alın.
2. Hareketsiz kalmayın. Atabildiğiniz kadar adım atın ve egzersiz yapmaya çalışın
3. Günlük yaşantınıza devam etmeye çalışın, beyninizi aktif tutun. Boş kaldığımız zaman beynimiz istenmeyen senaryolar kurmaya başlar
4. Sosyal medyada gereksiz, bilgi kirliliği ve kaygı oluşturacak haberlere itibar etmeyin. Bilgiyi doğru kaynaklardan almaya çalışın.
5. Yalnız kalmamaya çalışın. Arkadaşlarınızı, ailenizi arayıp sohbet edin. Gerekli hijyen önlemlerini alarak komşularınızla vakit geçirin.

İnanıyorum ki en kısa sürede bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatacağız.

Soru sormak ya da destek almak için bana info@beyzacakir.com mail adresinden ulaşabilirsiniz.

İşte Uzm. Psk. Beyza Çakır’ın paylaşımının Başkonsolons Özgür Uludüz ve Sadet Oruç tarafından etkileşimleri :

Paylaşın:
1394 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ