logo

“İNSAN, FİNANS VE ZAMAN KAYNAĞINI DOĞRU YÖNETİRİM”

  • Ereğli FM’de “ Seçime Doğru” programının canlı yayın konuğu olan Ak Parti Kdz.Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Çakır, insan finans ve zaman kaynağını yönetmeyi iyi bildiğini savunarak “Ben insanları mutlu etmeyi, insanlara hizmet etmeyi seviyorum. Ereğli Belediye Başkanlığı için tecrübe, birikim, gençliğimiz ve enerjim var. ”dedi.

Ereğli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin’in yayın Moderatörlüğünü yaptığı Haber Hayat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Doğan Gönüllü’nün ise soruları ile konuk Gazeteci olarak katıldığı “Seçime Doğru Programının canlı yayın konuğu olan Ak Parti Kdz.Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Çakır, “Doğup büyüdüğümüz Ereğli’nin dününü ve bugününü biliyor, yarınını planlamak istiyoruz. Bunun için elimizi değil, gövdemizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz.” dedi.

“TECRÜBEM, GENÇLİĞİM VE ENERJİM VAR “

8 yıl ilçe başkanlığı ve 2 yıl Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yaparken edindiği tecrübelere işaret eden, “Ankara’da bu işlerin nasıl geliştiğini Bakanlıklar da nasıl takip edildiğini ve bu noktada diğer il ve ilçelerin nasıl hizmet aldığını gördükçe Ereğli’nin hak ettiği yerde olmadığını gördük.” ifadelerini kullanan Çakır, “1995’den bu yana Ereğli hep geriledi. Bunu çözebilecek tecrübe ve birikimimiz var. İşlerin işleyişini ve hükümet kaynaklarından yeterince istifade ettiğimiz zaman Ereğli’ye neler kazandırabileceğimizi biliyoruz. Gençliğimiz ve enerjimiz var. Milleti ötekileştirmeden, bölmeden parçalamadan siyasi görüşü ne olursa olsun kucaklayarak büyük Ereğli’yi hak ettiği yere taşıma mücadelesinde varız.” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIN DERDİ, BENİM DERDİMDİR”

Ereğli’de partisinden 9 aday adayı olduğunu ve adaylık noktasında takdirin genel merkezde olduğunu söyleyen ve “ Bu yarıştaki tüm abilerim ve kardeşlerime de başarılar diliyorum. ”ifadesini de kullanan Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Ben insanları mutlu etmeyi, insanlara hizmet etmeyi seviyorum. Ereğli’ye neler yapabileceğimi biliyorum. Zonguldak ve Düzce en yakın örnekler, çevre bakanlığı ve aldığı hibe destekleri ile neler yapabildiğimizi görüyoruz ama Ereğli bu noktada hak ettiği yerde değil ve bu bizim zorumuza gidiyor. Ereğli’de sahili modern hale getirmek, kent meydanı kanayan yara çözülür ama yapamadık. Ereğli Belediyespor hak ettiği yerde olsun diye bu şehre belediye başkanı olmak istiyorum .Biz gelecek 5 yılı değil gelecek 20-30 yılı planlamalıyız. Geçmişte 2000’lı yılların başında kırsalda yaşayan vatandaşlar TTK’da, çarşı merkezinde yaşayanlar Erdemir’de çalışır diye işsizlik üzerine planlama olmamış, bugün bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Ereğlili sayısız genç asgari ücretli iş için İstanbul’a Yalova’ya, Tuzla’ya gidiyor ve burası sanayi kenti. Turizmde yıllardır bir yere gelmemişiz, Kültür’de yokuz, sanat derseniz bir hayırseverimiz olmasa tiyatro oynanacak yer yok. Çağdaş, Avrupa kentiyiz diyoruz ama yok. Sinema derseniz alışveriş merkezlerine mahkûmuz. Nikâh derseniz park yeri yok. Çok amaçlı kültür merkezimiz yok. Bu şehre giren parayı arttıramazsanız bu şehirde mutluluğu arttıramazsınız. Hibe ve yatırımcı yolu ile arttıracaksınız. Vatandaşın ne derdi varsa. Doğumundan vefatına kadar her türlü derdi belediye başkanının derdidir. İnsanımıza sahip çıkacağız ve kimseye ezdirmeyeceğiz.”

İŞLETME MASTERLİ ADAY ADAYI…

“Belediyecilik insan ve finans ve zaman kaynaklarını doğru yönetmekle yapılır. Yapılamayacak bir şey yok. Yeter ki doğru yere doğru proje ile ulaşın.” diyen Çakır, “Ben işletme yüksek lisans mezunuyum. Bu işin hem mekteplisi hem alaylıyız. Ereğli Belediye Başkanı belde ve köylerle beraber 175 bin insanın temsilcisidir. Siyasi görüşü ne olursa olsun bu insanların hak ve menfaatlerini sonuna kadar savunmak zorundadır. Yarın belediye başkanı olursam sadece Ak Partinin değil, tüm siyasi partilerin ilçe başkanları izin verirse yönetim kurulu toplantılarına katılmak isterim. Bu şehir hepimizin anlatın eksiğiniz neyse beraber yapalım, yanlışımız varsa düzeltelim yaklaşımında olacağız.” dedi.

YATIRIMCININ ÖNÜ AÇILACAK, GÜZEL OLAN HERŞEY DEVAM EDECEK

Canlı yayında “Biz belediye hizmetlerinin yanında bir yandan istihdam için dışardan buraya yatırımcı getireceğiz. “ diyen Çakır, “Mutlaka orta ölçekli bir sanayi sitesini Ereğli’ye kazandıracağız ve burada 1500 -2000 kişi istihdam edilecek. Yatırımcının önü açılacak. Sanatı ve sporu destekleyeceğiz. Ereğli’de bugüne kadar güzel yapılmış her şey devam edecek. Festivallerde devam edecek. Ereğli etkinlikler ve sosyalleşme adına daha çok hareketlenecek.” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
269 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

#

“İNSAN, FİNANS VE ZAMAN KAYNAĞINI DOĞRU YÖNETİRİM”” için 1 yorum

  1. Hamdi Atılbay : diyor ki:

    Hani butik hastane yapılacaktı? Akparti ilçe baskaniyken söylemiştiniz.