logo

INTERACT ÜYELERİ “TÜM KÖTÜLÜKLER GÖKYÜZÜNE” DEDİ

Kdz. Ereğli İnteract Kulübü üyeleri, Kadına Şiddet ve İnsanların Eşitliğine dikkat çekmek amacıyla basın açıklamasında bulundu. Üyeler, yapılan basın açıklamasının ardından hep bir ağızdan ‘tüm kötülükler gökyüzüne’ diyerek ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı.

Kdz. Ereğli İnteract Kulübü üyeleri Kadına Şiddet ve İnsanların Eşitliğine dikkat çekmek amacıyla 18 Aralık Çarşamba günü Anıt Park’taki Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.

Etkinliğe Kdz. Ereğli Rotary Kulübü Başkanı Aykut Ateş ile çok sayıda rotaryen ve interact genç de destek verdi.

“EMPATİ DUYGUSUNDAN BU KADAR MI YOKSUN OLUNUR?”

Kdz. Ereğli İnteract Kulübü Başkanı Ayşe Zeynep Efe, gazetecilere yaptığı açıklamada; toplumsal konulara değinerek şu ifadelere yer verdi:

“Dünya’nın her tarafında her an üzücü şeyler oluyor. Biri şiddet görüyor, bir çocuk daha öksüz ya da yetim kalıyor, bir aile daha evladını kaybediyor, evine ekmek getirebilenlerin sayısı gün geçtikçe azalıyor, bir çocuğun daha umutları henüz yeşermeden kökünden koparılıyor ve hepsinden de kötüsü yarına olan umudumuz gün geçtikçe azalıyor. Peki kaçımız bu olayların farkında? Sadece ülkemizde değil, tüm dünya üzerinde bu tür vakalar gözlemleniyor. Sonrasında da herkesin aklında canlanan belirli sorular… Bu insanlar ne yapıyor? Akıllarından ne geçiyor? Empati duygusundan bu kadar mı yoksun olunur? Senin kardeşine, kızına, abine, oğluna, eşine, sana, bana bunu yapsalar ne olurdu hiç düşünmedin mi? Peki, nasıl zorluklarla baş edeceğini? Suçu sen işliyorsun ve belirli nedenlerden dolayı serbest bırakılıyorsun. Ama öncesinde bir canı katletmişsin. Ki şöyle bir şey var: Cinayet gibi büyük olaylarla suçlananlar daha önceden birilerini incitmiş ki şu an bir insanı canından edebiliyor. Bu kişileri serbest bırakmak halkın can güvenliğini tehdit altına almak değil midir?

“HER ŞEY DEĞİŞEBİLİR”

Kadınlar çok eski zamanlardan beri aş ve temizlik yapan erkekler evi geçindirmek için para kazanırken hep çocukların bakımını üstlenen taraf olmuştur. Günümüzde de bu toplumsal bakış açısı devam etmekte. Bu algının doğru olmadığını bilen kadınlar zaten uzun bir zamandır eve ekmek getiriyor. Ama genel olarak erkeklerin ev işleri yapması ‘kılıbıklık’ olarak görülüyor. Yapan yok mu elbette var ama o yapan azınlığın büyük bir kısmı da ‘Ahmet duymasın kahvedekilerin ağzına düşmeyeyim sonra’ gibi cümleler kuruyordur. Bu açıdan insanları suçlamak doğru değildir. Yaptığımız şeylerde başkalarının düşüncelerini umursamamalıyız. Doğru.  Ama insanlar bazen yapılan şeylerin cezasını yapana kendileri vermeyi seçiyorlar, haklı olsalar bile. Toplumda oluşan bu ‘öğrenmesinler’ yargısının sebebi bu korkudur. Geçmişten gelen dogmaları araştırmadan kabul ediyorlar, oysa kadın o kadar güzel çalışır, erkek o kadar güzel ev işi yapar ki bizim yapmamız gereken toplumun bu algısını yıkmak. Kadının yaptığını erkek, erkeğin yaptığını kadın yapabilmelidir. Her şey değişebilir, hatta bazı şeyler değişmek zorundadır ve bu beraber hareket edersek gerçekleşecek bir şeydir.”

Yapılan basın açıklamasının ardından hep bir ağızdan ‘tüm kötülükler gökyüzüne’ denilerek balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Paylaşın:
1008 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ