logo

İSTİKAL ŞAİRİ ERSOY’U RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma gününün 100. yılında, tüm ülkede olduğu gibi Kdz. Ereğli’de de anma programı düzenlenecek. İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’da, ’12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’ u Anma Günü’ nedeni ile yazılı bir mesaj yayınladı.

Mesajında, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma gününün 100. yılında, merhum Şair Mehmet Akif’in “Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözünü hatırlatan Çorumluoğlu’nun açıklaması şöyle :

Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı’nın zor dönemlerinde Anadolu’yu karış karış dolaşmış, şiirleri ve yazıları ile milli mücadelenin manevi ve fikir cephesini inşa ederek, milletimize moral, cesaret ve ümit aşılamış, istiklal ruhunun iliklerimize kadar işlemesine vesile olmuştur.

Tarih boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin, vatanımızın bağımsızlık ve hürriyeti için göstermiş olduğu büyük fedakârlığın timsali olan İstiklal Marşı, Türk milletinin vicdanın ortak sesidir.

Özgürlük, bağımsızlık ve Milli Mücadele’nin en önemli belgelerinden biri olan İstiklal Marşı’nın Milli Marş olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümü olması münasebetiyle, 4/5/2007 tarihli ve 5649 sayılı Kanuna 24/12/2020 tarihli ve 7261 sayılı Kanunla eklenen geçici 1’inci madde uyarınca, 2021 yılı İstiklal Marşı Yılı olarak kabul edilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Kabulünün 100. Yıldönümünü kutluyor, İstiklal Marşımızın müellifi Mehmet Akif ERSOY’ u ve Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi şükranla ve saygıyla anıyorum.

ANMA PROGRAMI HÜSEYİN TATOĞLU KÜLTÜR MERKEZİ’NDE

Öte yandan İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma gününün 100. yılında, tüm ülkede olduğu gibi Kdz. Ereğli’de de anma programı düzenlenecek.

12 Mat 2021 Cuma günü Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde, Ereğli Lisesi tarafından düzenlenecek program saat 14.00’de başlayacak. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak programda; Ereğli Lisesi Okul Müdürü İbrahim Aydın’ın konuşması, video film gösterimi ve ‘Hilalin Gölgesinde Bir Ömür’ konulu sunumun ardından ödül töreni gerçekleştirilecek.

Paylaşın:
422 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ