logo

İYİ PARTİ, DİKKATLERİ DOĞU TÜRKİSTAN KADINLARINA ÇEKTİ!

İYİ Parti Kdz. Ereğli Teşkilatında, Doğu Türkistan’daki kadınların gördüğü zulümlere “ayağa kalk” eylemi ile dikkat çekildi.

İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı’nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, basın açıklaması yapıldı.
İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı Sosyal Politikalar ve Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Nuray Çelik Özkara, günün anlam ve önemine ilişkin kendi yazdığı ‘Haykırmalı’ adli şiiri okuyarak sözlerine başladı.

Zulüm altında olan kadınların seslerini duyurmak istediğini belirten Özkara, “8 Mart 2022 Kadınlar Günü’nde Doğu Türkistanlı, Uygur ve diğer etnik kökenli kadınların yaşadığı zulmü durdurmak ve Çin yönetiminin işlemiş olduğu bu suçlara dikkat çekmek için tüm dünya kadınlarını dini, ırkı, dili ne olursa olsun ‘ayağa kalkmaya ve dikkat çekmeye’ davet ediyoruz. Bu duruş öncelikle sistematik suç yerleri olan hukuksuz, insanlık dışı “Çin Toplama Kampları”nın kapatılması, Çin tarafından Doğu Türkistanlı kadınlara yönelik suçların önlenmesi ve kadın ve çocukların serbest bırakılması çağrısıdır. Biz İyi Parti olarak her fırsatta bu çağrıyı zulüm sona erene kadar duyurmaya devem edeceğiz. Uygur Türkleri yalnız değildir.” dedi.

Özkara, konuşmasının ardından Doğu Türkistan’da zulme uğrayan kadınlar için herkesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmaya davet etti.
Çok sayıda parti üyesinin ellerinde ‘Uygur Kadınları İçin Ayağa Kalk’, ’Güçlü Kadın Güçlü Toplum’, ‘Özgürlükte Kararlıyız’, Emekçi Kadınları Saygıyla Anıyoruz’, ‘Eşit İş Eşit Ücret’ yazılı pankartlar taşıdığı görüldü.

Paylaşın:
680 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ