logo

İYİ PARTİ İL YÖNETİCİSİ, GÜLÜÇ ADAYINA KARŞI ÇIKTI

  • İyi Parti Zonguldak İl Kadın Politikaları Başkanı Münevver Büyükalgan, Ereğli’ye bağlı Gülüç Beldesi Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın İyi Parti’den belediye başkanı adayı olmasına karşı çıktığını sert ifadelerle açıkladı.

Demirtaş’ın muhtemel adaylığının arkasında kirli oyunlar olduğunu savunan Büyükalgan, Genel Başkan Akşener ile Dönemin CHP Milletvekili Demirtaş’ın açıklamalarına dayandırarak sürdürdüğü sosyal medya açıklamasında, “Temiz ve ilkeli siyasete evet; kaybedenler kulübünün güler yüzlü sinsi-kirli oyunlarına hayır!” diyerek imada bulundu.

Büyükalgan, gün içinde yaptığı yazılı açıklamasında aynen şu ifadeleri kullandı:

İYİ Parti Zonguldak Kadın Politikaları İl Başkanı olarak şerefle sürdürdüğüm görevim gereği, partimizin Gülüç Belediye Başkanı Adayı olacağı duyurulan şahsa ve arkasındaki kirli oyunlara, gerekçelerimi sunarak itiraz ettiğimi kamuoyuna duyuruyorum.

“AKŞENER’İN NET TAVRINA RAĞMEN…”

Çünkü İYİ Parti Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, daha yeni “İYİ Parti, siyasetin ahlaksız tekliflerini elinin tersi ile itenlerin partisidir!” ifadeleri ile siyaset- ahlak ilişkisinde net tavrını tekrarlamıştır. Ayrıca Genel Başkanımız Sayın Akşener’in kadına şiddet ve taciz mağduru kadınların haklarını sonuna kadar korumaya yönelik sert tavrı bilinir. Bu minvaldeki sözleri ile iktidara ve olaylara tepkisini sık sık göstermiştir. Hal böyleyken ve partimizin politikaları bu kadar netken, öğrendiğime göre Ereğli İlçesine bağlı Gülüç Belde Belediye Başkanı olan ve hakkında kadına taciz, haksız kazanç elde etme gibi iddiaları bulunan (mahkemesi de halen devam eden) şahıs, partimizin Gülüç Belde Belediye Başkanı Adayı olarak ilan edileceği duyurulmuştur.

“KABUL EDİLEMEZ”

Bu henüz onaylanmayan adaylıktan ve partimize yakışmayan kötü sicilden Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in, basiretli yöneticilerimizin haberlerinin olmadığını, araştırma sonucunda gerçeği öğrenince tepkilerinin çok sert olacağını düşünüyorum. Bu durum, İl Kadın Politikaları Başkanı olarak benim ve benim gibi düşünen partililerimiz tarafından asla kabul edilemez! Tepki göstermeyi, ilkelerimizi hatırlatmayı gerektirir. Partisinden de dışlanan söz konusu belediye başkanı ile ilgili iddiaların kamuoyuna yansıdığı ve mağdur kadınlarımızın şikayetçi olduğu halde, kadınlarımızın ve tepki gösterenlerin onurunu hiçe sayarak belde belediye başkanının partimize transfer edilmesini sağlayanlara ve daha onaylanmadan aday olarak açıklayanlara karşı da parti içinde mücadelemiz sürecektir. Hakkında rüşvet, taciz gibi iddialar olan şahıs gibi, bu şahsa uydurma gerekçelerle aracı olanlar da şaibe altında kalmışlardır. Partimize yakışmamışlardır.

MİLLETVEKİLİ DEMİRTAŞ’IN AÇIKLAMASINI HATIRLATTI

Hatırlatmak isterim ki; asıl mesleği Avukatlık olan CHP önceki dönem Zonguldak Milletvekili Sayın Ünal Demirtaş da, bundan tam bir yıl önce milletvekilliği dönemindeki basın açıklamasında, partimize transfer olduğunu ve aday gösterilmesi düşünüldüğünü üzülerek öğrendiğim şahıs için, “Gökhan Demirtaş’ın tabiri kötü olacak ama suç makinası! Her türlü suçu rahatlıkla işleyebilecek bir yapısı olan bir kişiye karşı sadece taciz değil rüşvet, görevi kötüye kullanma, Bunun gibi suçları çok rahat işlemiş ve işleyebilecek biri olan kişi” diye bahsetmiştir.

İMALI İFADELER : “SİNSİ-KİRLİ OYUNLARA HAYIR!”

Yerel seçim öncesi bu nasıl kirli bir pazarlıktır bilemiyorum, şimdilik duyumlarımla yetiniyorum ama bu transfere ve aracılık eden basit zihniyete karşı tepkimi tekrarlıyorum. Bu adaylığın onaylanmaması gerektiğini en sert tepkimle ifade ediyorum. Temiz ve ilkeli siyasete evet; kaybedenler kulübünün güler yüzlü sinsi-kirli oyunlarına hayır!”

Paylaşın:
664 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ