logo

‘KADIN GÜCÜ ÜRETİM KOOPERATİFİ’ TÖRENLE AÇILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı kooperatifin ofis ve üretim binasının açılışı yapıldı.

Kdz. Ereğli Belediyesi ve iş dünyası temsilcilerinin destekleri, Ereğli kadınlarının emeği ve sevgisiyle kurulan Kdz. Ereğli Kadın Gücü Kooperatifi’nin açılışı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapıldı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Kadın Gücü Kooperatifi’nin ofis ve üretim binasının açılışına CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, TSO Başkanı Arslan Keleş, TSO Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu, Echomar Hastanesi Başhekimi Dr. Nevzat Çimenoğlu, siyasi parti ilçe başkanları, Belediye Meclis üyeleri, STK temsilcileri ve Ereğlili kadınlar katıldı.

NERİMAN POSBIYIK KOOPERATİFİN HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Neriman Posbıyık, açılışta yaptığı konuşmada kurulan kooperatif ile kentte Kadınlara istihdam kapısı açmayı, kadın üreticileri bir araya getirmeyi, pazarlama yöntemlerini geliştirmeyi ve yöresel ürünlerin marka haline gelmesini sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.

BELEDİYE VE TSO YÖNETİMİNE ÖZEL TEŞEKKÜR

Kooperatifin kurulması sürecine destek veren belediyeye, TSO Yönetimine ve ve iş insanlarına teşekkür eden Bayan Posbıyık, “Amacımız en kısa süre içinde kooperatifi kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşturmak. Burada da Ereğli’mizin üretken, çalışkan kadınlarına güveniyorum. Bu çatı altında kadınlar olarak güç birliği yapıyoruz. Birlikte kurduk, birlikte başaracağız.” dedi.

KURUCULAR:

Neriman Posbıyık, gönüllü bir ekiple yola çıktıklarını ve sosyal sorumluluk anlayışı ile çalışacaklarını kaydettiği açıklamasında, kurucuların Neriman Posbıyık, Yaşare Aydın, Gönül Çelik, Emine Posbıyık, Serpil Özsoy, Ebru Yapıcı, Safiye Karaarslan’dan oluştuğunu bildirdi.  

KADINLAR AKTİF GÖREV ALACAK

Ereğli’nin mevsimsel ürün tablosunu oluşturulduğunu kaydeden Posbıyık, “Kooperatif bünyesinde her mevsimde hangi ürünleri üreteceğimize ilişkin ön çalışma yaptık. Bu yöreye özgü meyve ve sebzelerle neler üretilebileceğini belirledik. Mutfak kültürümüzün güzel örnekleri başta olmak üzere, geleneksel ürünleri en sağlıklı ve en doğal halleriyle burada üreteceğiz. Sürpriz ürünlerimiz de olacak. Bu ürünlerin üretiminden pazarlanmasına kadar bütün noktalarda kadınlar aktif görev alacak. Pazarlama konusunda sosyal medya mecraları kullanılacak, ayrıca doğrudan satış yapılacak. Kadınlar düzenlediğimiz mekanlarda, hijyen koşullarda, belirlediğimiz standartlara göre üretim yapacaklar. Önlüklerle, bonelerle, temizlik kurallarına azami dikkat edilerek, sağlıklı ve doğal malzemeler kullanılarak üretim yapılacak. Bu süreçte kadın çiftçiler de desteklenecek.” diye konuştu .

Kooperatifin dayanışmacılığa örnek teşkil edeceğini savunan Posbıyık, tüm katılımcıların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutladı ve Ereğli halkına teşekkür etti.

DEMİRTAŞ: KADIN GÜCÜ KOOPERATİFİ EREĞLİ’YE DEĞER KATACAK

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da yaptığı konuşmada kurulan kooperatifin Ereğli’ye değer katacağını söyledi. Demirtaş, “Üreten ve dünyaya değer katan, güzellik katan kadınlarımızın günü bugün. Bu anlamda güzel bir günde Ereğli Kadın Gücü Kooperatifi’nin kurulmuş olmasını önemli görüyorum. Neriman hanım başta olmak üzere Belediye Başkanımız ve ekibi çok güzel bir olay gerçekleştirmişlerdir. Destekte bulunan iş insanlarına da teşekkür ediyorum. Bu kooperatifin Ereğli’ye değer katacağına inanıyorum” dedi.

Belediye ekibi canlı müzik dinletisinin ardından kooperatifin ofis ve üretim binası hizmete açıldı. Neriman Posbıyık ve Yönetim Kurulu Üyeleri, yapılan çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

KATILIMCILAR SIK SIK UYARILDI

Katılımın yoğun olduğu açılış töreninde, katılımcılar için dezenfektan stantları bulunduruldu ve maske dağıtımı yapıldı, sık sık sosyal mesafe uyarısı yapıldı. Ayrıca lokma ve meyve suyu ikramlarında bulunuldu.

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
861 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ