logo

KALP DAMARI YIRTILAN HASTA ECHOMAR’DA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Kdz.Ereğli Echomar hastanesine nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikâyeti ile gelen hastanın kalp damarlarından birinde yırtık tespit edildi. Acil ameliyata alınan hasta Harun Karakaya, operasyonun ardından sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahisi Doçent Doktor Ali Kemal Gür, yaşanan hastalığın ölüm riskinin yüksek olduğunu ve vakit kaybetmeden ameliyata alındığını ifade etti.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşayan 41 yaşındaki Harun Karakaya, nefes darlığı ve göğüs şikâyeti ile 112 ekiplerine haber verdi. Özel Echomar hastanesine getirilen ve hastaneye baygın şekilde giren Harun Karakaya’nın yapılan tetkiklerinde kalp damarlarından bir tanesinde yırtık tespit edildi. Kalp Damar Cerrahisi Doçent Doktor Ali Kemal Gür tarafından ameliyata alınan Harun Karakaya, ameliyatın ardından servise alındı.

“DAMARDA ANORMAL GENİŞLEME VARDI”

Gerçekleştirilen ameliyat ile ilgili olarak bilgi veren Doçent Doktor Ali Kemal Gür “Nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikâyeti ile geldi. Hastaya yaptığımız eko sonucunda kalpten çıkan güçlü ve sivri büyük bir damarımız var, onda yırtık tespit ettik. Bunu tespit ettiğimiz an hastayı direkt olarak ameliyata almamız gerekiyor. Çünkü; bu hastalığının ölüm riski her saat başı %4 olarak artıyor yüzden hastamızı görür görmez biz hazırlıklarını yaptık ve en kısa zamanda ameliyata aldık hastayı. Kalbi açtığımızda göğüs kafesini açtığımızda çok ciddi bir genişleme ile karşılaştık. Açıkçası 15 senelik meslek hayatımda ilk defa gördüğüm bir görüntüydü, yaklaşık 13-14 santimlik bir genişleme söz konusuydu. Normalde bu damar 2-3 santimdir fakat harun beyin ki yaklaşık 13-14 santim civarında genişlemesi olmuştur. O yüzden biz hastayı acilen ameliyat aldık ve yapay bir damar takarak hastanın hayatını devam ettirmeye çalıştık. Çok şükür bir sıkıntımız olmadı. Ameliyatımız çok uzun sürecek gibiydi fakat çok şükür kısa sürdü. 3 saatlik bir zaman zarfında hastayı yoğun bakıma aldık. Sıkıntı olmayacak bundan sonrası için normal hayatına dönecek 1-2 aylık iyileşme sürecinin ardından normal hayatına dönebilecek. Hastamızı zaten bugün yarın taburcu etmeyi düşünüyoruz herhangi bir sıkıntımız yok. Hastamızı ameliyata alırken yakınlarını bilgilendirdik. Açıkçası bu ameliyatın riski %40 ile %50 civarında bir ölüm riski vardır. Ameliyat sonrası böbrek yetmezliği karaciğer yetmezliği hariç sadece ölüm riski %50 civarındadır. O yüzden çok şükür bir sıkıntı olamadan atlattık” dedi.

İYİLEŞTİ; TEŞEKKÜR ETTİ

Sağlığına kavuşan Harun Karakaya, kendisine destek veren eşine ve hastane çalışanlarına doktoru Doçent Doktor Ali Kemal Gür’ e teşekkür etti. Karakaya konuşması da “Kendi açımdan buraya geldim. İlk önce eşime çok teşekkür ederim. Kontrole geldiğimden 1 saat sonra ameliyata girdim. O süreçte peşimden koşan tüm herkese teşekkür ederim. Hemşire arkadaşlara buradaki her arkadaşın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Doktorumda teşekkür ediyorum Allah uzun ömürler versin” dedi.

Echomar Hastanesi Başhekimi Nevzat Çimenoğlu ve Hastane Genel Müdürü Kaya Karatepe’ de Harun Karakaya’yı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
1167 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ