logo

KAMP KARAVAN HEYETİ ‘KİREÇLİK KOYU’NU ÇOK BEĞENDİ!

Ulusal Kamp Karavan Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Özdağ, Batı Karadeniz’de Kamp Karavan Turizmi alanları inceleme heyeti ile birlikte geldiği Kdz. Ereğli Kireçlik koyunu çok beğendiklerini ifade etti. Özdağ “Benim merakla beklediğim bir yerdi… deniz kum güneşten uzaklaşıp daha doğada olalım, yaylalarda olalım, tarihi değerlerin içinde olalım diyoruz ama burası hepsini de barındırıyor aldığım bilgilere göre…. Ülkeyi tanıtım açısında güzel bir yer, burada olmaktan memnunum.” diye konuştu. Geziyi takip eden gazetecilere konuşan Özdağ, federasyon olarak yaptırım gücüne sahip olmadıklarını, inceleme heyeti olarak rapor düzenleyip sunmakla yetkili olduklarını sözlerine ekledi.

Aralarında Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Kavuşturan ile BAKKA Strateji Geliştirme ve Programlama Birimi’nden Uzman Irmak Şarkir’in de bulunduğu heyeti Zonguldak-Sücüllü karayolu sapağında karşılayan ve köyünün sınırlarında olması nedeni ile ev sahipliği de yapan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ise inceleme sonrası yaptığı kısa değerlendirmede memnuniyetini bildirdi. Demirtaş, “Burası gerçekten doğa harikası bir yer. Zonguldağımızın bir çok yeri güzel, Heyet bir çok yeri gezdi. Her yer bizim. Burayı da gördüler, tercih ederlerse memnun oluruz. Yarın da subaşına gidecekler. Orada da güzel bir kamp alanımızı görecekler. Neticede Karadeniz Kalkınma Ajansının da, hükümetin resmi yetkililerin de karar vereceği bir olay. Kendilerine bir sunum yaptık. Onlar da çok memnun kaldılar. İnşallah raporlarında Kireçlik’i de ön plana alıp değerlendirirler. Böylece Zonguldak’a Uluslararası Kamp Karavan tesisi kazandırırız diye umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kamp Karavan alanı saha inceleme heyetini kendi bölgelerinde görmekten duydukları memnuniyeti ifade eden Bayat Köyü Muhtarı Ahmet Eyrilmez  ile Ballıca Köyü Muhtarı Nazım Civelek ve Emekli Öğretmen Naci Açıkgöz’de inceleme heyeti üyelerine teşekkür ederek bal ve fındık hediyelerini takdim etti.

VE BEKLENEN HEYET EREĞLİ’DE…

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ile Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu’nun ortaklaşa yürüttüğü ve Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerini kapsayan kamp-karavan alanı belirleme çalışmaları kapsamında, Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki Kireçlik Koyu’nda incelemelerde bulunuldu.

Ülke genelinde kamp-karavan tutkunlarına yeni bir rota sunmak ve Karadeniz bölgesinin turizm potansiyelini geliştirmek için başlatılan çalışmalar kapsamında, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ile Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu, yeni kamp-karavan alanları için incelemelerini sürdürüyor.

KİREÇLİK KOYU’NDAN BAŞLANDI

Bölgeye bir kamp-karavan alanı kazandırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında Zonguldak’ın Ereğli ilçesine gelen Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu ve BAKKA yetkilileri, Ereğli’ye bağlı Bayat ve Ballıca köylerinin arasındaki Kireçlik Koyu’nda incelemelerde bulundu.

NACİ HOCA DOĞAÇLAMA SUNUM YAPTI

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Leyla Özdağ, Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Ahmet Kavuşturan, Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu üyeleri, BAKKA Strateji Geliştirme ve Programlama Birimi’nden Uzman Irmak Şarkir, Ballıca Köyü Muhtarı Nazım Civelek, Bayat Köyü Muhtarı Ahmet Eyrilmez, Herkül Doğa ve Motor Sporları Kulübü Başkanı Taner Tatoğlu ve bölgede yaşayanların katıldığı inceleme gezisinde, Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Leyla Özdağ ve federasyon üyeleri bölge hakkında Emekli Öğretmen Naci Açıkgöz’ün sunumu ile bilgi aldı.

EREĞLİ SON DURAK OLACAK

Deniz ve doğanın birleşiği, temiz ve bakir bir bölge olan Kireçlik Koyu, daha önce de Zonguldak İl Genel Meclisi tarafından kamp alanı olarak edilmişti. Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Leyla Özdağ, 9 Ağustos’ta başladıkları kamp-karavan alanı tespit etme çalışmaları kapsamında son durak olarak Ereğli’de bulunduklarını belirtti.

ÖZDAĞ “EVET BURASI KARAVAN TURİZMİ İÇİN UYGUN ”

Kireçlik Koyu’nun karavan turizmi için uygun bir nokta olduğunu dile getiren Özdağ, şöyle dedi: “Benim merakla beklediğim bir yerdi. Çünkü daha önce de Herkül Doğa ve Motor Sporları Kulübü tarafından davet edilmiştim. Şimdi yerel yönetim dinamikleriyle de tanışmak, onlarla da bu işbirliğini konuşmak keyifli. Çünkü bu yerlerimizi ülke için hazırlıyoruz. Deniz, kum, güneşten uzaklaşıp daha doğa kültürünün ve tarihi değerlerin içinde olalım diyoruz ama burası hepsini barındırıyor. Destinasyon olarak iyi bir yer. Burada olmaktan memnunum. Gerekli bilgileri yerel yönetimle paylaştık. Sonucunda kalkınma ajansı bir rapor çıkaracak, biz de bunun yapılıp yapılmadığı konusunda takipçisi olacağız. Evet burası karavan turizmi için uygun.”

DEMİRTAŞ “TERCİH EDİLİRSE MEMNUN OLURUZ”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da, Zonguldak’ın uluslararası alanda bir kamp-karavan alanı kazanmasını arzu ettiklerini söyledi. Demirtaş, şu ifadelere yer verdi: “Gayet güzel bir gezi oldu. Kireçlik Koyu, endemik bitkilerin ve balıkların üreme alanının olduğu bir koy. Ve yıllar önce buraya bir termik santral yapım projesi vardı. Bu kadar doğayla iç içe olan bir yerin, önümüzdeki yıllarda da bu tür yöre halkının hiç istemediği termik santral gibi projelere yönelebilme ihtimalini yüksek görüyoruz. Karavan ve kamp alanı noktasında da gelindi ve görüldü. Gerçekten doğa harikası bir yer. Eğer tercih ederlerse memnun oluruz. Yarın da Subaşı’da çok güzel bir yerimiz var, orayı görecekler. Sonuçta bu Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın, hükümetin, resmi yetkililerin karar vereceği bir olay. Kendilerine bir sunum yaptık, onlar da memnun kaldılar. İnşallah Kireçlik’i de ön plana alıp değerlendirirler ve Zonguldak olarak illerden daha ön plana çıkarız. Ve Zonguldak’a uluslararası alanda bir kamp-karavan alanı kazandırırız diye umut ediyorum.”

SIRADA SUBAŞI VAR…

Kireçlik Koyu’nun ardından akşam saatlerinde Kandilli Bölgesindeki Tas Gölüne geçen Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu yönetici ve üyeleri ile heyete rehberlik yapan Herkül Doğa Sporları Başkanı Taner Tatoğlu ve Bakka heyeti, saha incelemelerine yarın da Süleymanbeyler Köyü Subaşı mevkisinde devam edecek.

Haberle ilgili Doğan Gönüllü’nün “KAMP KARAVAN ALANI EREĞLİ’YE ÇOK YAKIŞIR!” başlıklı köşe yazısını okumak için lütfen aşağıdaki görseli tıklayın :

Paylaşın:
2650 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ