logo

KAMPÜSTE MÜJDE YOK; “PROJE, BAĞIŞÇI VE TAKİP” VAR!

Kdz. Ereğli Fakülteler Kampüsü yapımı için Eski Devlet Hastanesi alanında bir araya gelen üst düzey heyet üyeleri basına bilgi verdi.

Açıklamalarında; “Projenin 1 aya kadar tamamlanmak üzere olduğunu, bağışçıların hazır olduğunu, konunun yakından takip edildiğini ve yakın zamanda ilk binanın temelinin atılabileceğini belirten Vali Mustafa Tutulmaz, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Saadet Oruç, BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı ve Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’ndan oluşan heyet üyeleri, proje üzerinden bilgi ve görüş alışverişinde bulundu.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç ve protokol üyeleri ile birlikte Kdz. Ereğli Kampüs alanı ve projenin geldiği aşamayı inceledi.

Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi alanında Vali Mustafa Tutulmaz, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Belediye Başkan Vekili Satılmış Yiğit, Başkan Yardımcıları Yardımcıları Haluk Okur ve Mehmet Tayyar Mendeş, TSO Başkanı Arslan Keleş, AK Parti ilçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Eğitim ve Kültür Bağışçısı Hayırsever İş İnsanı Akın Tatoğlu ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu kampüs projesi ile ilgili olarak Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç ve diğer protokol üyelerine projenin gelişimi hakkında bilgiler verdi.

ÇORUMLUOĞLU : MASTER PROJE TAMAM, BAĞIŞÇILAR HAZIR

Çorumluoğlu konuşmasında, “Bu alan yaklaşık 42 dönümlük bir alan. Ama sit alanlarını düştükten sonra bize kalan 26 dönümlük bir alan kalıyor. Bu gördüğünüz bandajlara göre master projemizi oluşturduk” dedi. Çorumluoğlu ayrıca, Kampüs için bağışçı olarak Akın Tatoğlu’nun şu anda aralarında olduğunu, Ahmet Erman’la protokol imzalandığını, Erdemir’in de bir bina yapacağını, ayrıca TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da bağış sözü verdiğini vurgulayarak hatırlattı.

VALİ TUTULMAZ, BİLGİ ALDI, DEĞERLENDİRME YAPTI

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda projeyi yakından takip ettiklerini ifade etti. Vali Tutulmaz konuşmasında şunları kaydetti:
“İçinde bulunduğumuz bölgede Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce buraya geldiğinde verdiği halkımıza verdiği söz ve kamu görevlilerine verdiği talimatın son durumunu görmek üzere buradayız. Gerçekten Ereğli ilçemiz güzel bir ilçe. Gelişme yönünde hızla ilerleyen bir ilçe. Bunu eğitimle de destekleyebilirsek, gelecekte kendinden daha fazla bahsettirebilecek bir yer. Bunun da temelleri bir yönüyle atılmış durumdu. Başta Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda arsa ile ilgili bölümler tamamlandı. Daha sonra az önce kaymakamımızın bahsettiği üzere İTÜ ile yapılan anlaşmayla da bunun mimari projeleri hazırlanıyor. Bundan sonraki bölüm binaların yapılması ve mevcut fakültelerin taşınması, yeni fakültelerin açılması ile ilgilidir.”

Vali Tutulmaz bir süre Hayırsever Akın Tatoğlu ile sohbet ederek görüş alışverişinde bulundu.

ORUÇ “YENİ FAKÜLTELER” MESAJI VERDİ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç da, projenin her aşamasını yakından takip ettiğini söyledi. Oruç, “İlk önce biz buraya Cumhurbaşkanımızın Ereğli mitinginde verdiği sözün takipçisi olmak için buraya geldik. Bunu takip edeceğiz. İnşallah temel atma töreninde de yeni fakültelerin açılış töreninde de birlikte olacağız” dedi.

ÇUFALI ‘DA BİR AN ÖNCE YAPILSIN İSTİYOR

BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı ise Ereğli’ye layık olabilecek kampüsü bir an önce yapılmasının kendilerini de memnun edeceğini belirtti.

Heyet daha sonra Ereğli sahilinde vatandaşlarla çay sohbetine katıldı.

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
853 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ