logo

KAMU YÖNETİCİLERİ ZAFER BAYRAMINI KUTLADI

  • 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ile Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı yazılı mesaj yayınladılar. Mesajlarında Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı sonucunda ulaşılan 30 Ağustos Zafer’i hatırlatan kamu yöneticileri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehit ve gazilerimizi minnetle andılar.

Mesajlar şöyle :

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz:

Türk Milleti tarih boyunca onuruyla yaşamış, canından kutsal bildiği aziz vatanının bağımsızlığı ve özgürlüğünden asla taviz vermemiş, bu uğurda canını feda etmekten bir an olsun çekinmemiş, gerektiğinde bağrından çıkan kahraman ordusuyla kenetlenerek dünya harp tarihine geçen büyük ve eşsiz zaferler kazanmıştır.

Eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşımızın son aşaması sayılan ve büyük ATATÜRK’ün önderliğinde 26 Ağustos 1922’de azim, inanç ve kararlılıkla asil milletimiz ve kahraman ordumuzla omuz omuza başlatılan Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı sonucunda ulaşılan 30 Ağustos Zaferiyle bir milletin vatanı, bayrağı, milleti ve bağımsızlığı uğrunda neler yapabileceği tüm dünyaya gösterilmiştir.

Büyük cesaret, fedakarlık, azim ve kahramanlığın sonucu olan 30 Ağustos Zaferi tam bağımsız, özgür Türkiye Cumhuriyet Devletinin kurulmasının yolunu açmış, asil milletimizin gönlünde bir var oluş destanı olarak sonsuza dek yerini almıştır.

Vatan sevgisi uğrunda, yıkılmaz bir irade ve azmin eseri olup her safhası iyi hazırlanmış, düşünülmüş, planlanmış ve nihayetinde zaferlerle taçlandırılmış Milli mücadele sonucunda kazanılan bağımsızlık ve özgürlüğümüz,  büyük ve güçlü devletimiz, dün olduğu gibi milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde ilelebet korunup kollanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, Zonguldaklı hemşerilerimizin, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, eşsiz zaferleri ve bu güzel topraklar üzerinde özgür ve bağımsız yaşamamızı bizlere sağlayan,  başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı kahramanlarını, vatanı uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi sonsuz saygı ve şükranla anıyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun.


Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı :

Tarihi zaferlerle dolu Türk Milleti ve Şanlı Ordumuzun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı büyük zaferin 100. Yıl dönümünü kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti, hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.

Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet ve milli birlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş, bağımsızlık ve hürriyetinden hiçbir şekilde ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Tarih boyunca gücünü, birlik ve kardeşliğinden alan milletimizin sahip olduğu mukaddes değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenme anlayışı ve Büyük Taarruz Ruhu, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız badireleri aşmamızda en büyük güvencemiz olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta İstiklal Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan, ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Yüce Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.


Paylaşın:
300 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ