logo

KANADALI ŞİRKET AKÇAKOCA’DA DOĞALGAZ ÜRETECEK

  • Düzce’nin Akçakoca ilçesi Karadeniz açıklarında yeni işletmeye açılacak doğalgaz kuyularından kasım ayında üretime geçileceği açıklandı.

Kanadalı petrol ve doğalgaz arama şirketi Trillion Energy, Zonguldak’ın Alaplı ilçesi bitişiğindeki Güney Akçakoca doğalgaz sahasında kasım ayında üretime geçeceğini açıkladı.

Ankara’da da operasyon ofisi bulunan şirket tarafından yayımlanan detaylı bültene göre, Ereğli-Akçakoca açıklarındaki doğalgaz kuyularının açılma işlemi devam ediyor. Güney Akçakoca doğalgaz sahasından ilk üretimin Kasım ayında gerçekleşeceği, yeni kuyuların açılması ile üretimim aratacağı ifade edildi.

ŞİRKET CEO’SU: BİZİ ÇOK HEYECANLANDIRIYOR

Şirketin CEO’su Arthur Halleran, Trillion Energy’nin “soğuk kış ayları için yeni üretimi tam zamanında faaliyete geçirmekten memnuniyet duyduğunu” belirtti ve şöyle devam etti:

“İlk iki kuyumuzun bu yıl kasım ayına kadar tamamlanması ve doğal gaz tedariki için programa hazır olması bizi çok heyecanlandırıyor. Karadeniz’in SASB bölgesi daha fazla üretim faaliyeti gerçekleşmesiyle birlikte Türkiye’ye ve Avrupa’ya çok daha fazla gaz tedarik etme potansiyeline sahip.”

Bilindiği gibi, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile yabancı ortakları, Akçakoca Ayazlı Doğalgaz Platformlarından 2015 yılından bu yana doğalgaz üretimi yapılıyor.

Paylaşın:
867 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ