logo

KANUNİ SONDAJ GEMİSİ ZONGULDAK’A GELİYOR

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih dönmez, “Üçüncü sondaj gemimiz Kanuni’nin Karadeniz seferi başlıyor. Haydarpaşa Limanı’nda boğaz geçiş hazırlıkları için kule sökümü tamamlanan gemimiz (Zonguldak) Filyos Limanı için bugün demir alacak.” dedi.(iha)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Haydarpaşa Limanında gerçekleştirilen “Kanuni Sondaj Gemisini Karadeniz’e Uğurlama Törenine” katıldı.

“Türkiye’nin üçüncü sondaj gemisi Kanuni’yi bugün Karadeniz’e uğurluyoruz” ifadeleriyle konuşmasına başlayan Bakan Dönmez, yine bu limandan 29 Mayıs’ta Fatih sondaj gemisinin de Karadeniz’e uğurlandığını ve bir ay gibi bir sürede 320 milyar metreküplük gaz rezervine ulaştığını ifade etti.

Sakarya Gaz Sahası’nda bulunan Tuna-1 kuyusundaki rezervin daha sonra 405 milyar metreküpe yükseldiğini belirten Dönmez, “Böylece, Tuna-1 kuyusundaki ilk sondajımızı tamamladık. Türkiye’nin bugüne kadar ürettiği toplam doğal gaz miktarı 16,8 milyar metreküp. Tuna-1 kuyusundaki keşfimizle bunun 24 katını tek bir sondajda yakaladık. Sadece hanelerin 20 yıldan fazla ihtiyacını tek başına karşılayabilecek devasa bir rezervden bahsediyoruz. Fatih, Tuna-1’in ardından 31 Ekim itibariyle Sakarya Gaz Sahası’nda bulunan Türkali-1 kuyusunda yeni sondajına başladı. Kuyuda şu an itibariyle 2 bin 600 metreye kadar indik” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
552 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ