logo

KAPLAN : “MUHTARLAR OLARAK TALEPLERE ÇÖZÜM ARIYORUZ”

  • Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanvekili Nazif Kaplan, Muhtarlar Günü kutlama töreninde yaptığı konuşmada yetki görev ve sorumluluklarını özetledi ve “vatandaşlarımızdan gelen taleplere çözüm aramalarında yardımcı oluyoruz.” dedi.

Tüm ülkede olduğu gibi Kdz. Ereğli’de de kutlanan Muhtarlar Günü nedeni ile 19 Ekim Perşembe günü sabah saatlerinde Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’ndaki törende çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve ilçenin Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın da katıldığı törende konuşan Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanvekili Nazif Kaplan, kurumun kuruluşunu ve önemini vurguladı. Kaplan, “köy ve kentlerde yaşayan vatandaşlarımız da gerek merkezi yönetim, gerekse yerel yönetimden, başta ödedikleri verginin karşılığı olarak, devamında da vatandaşlık hakları dolayısıyla hizmet beklemektedir. İşte bu beklentilerinde en önemli aracıları muhtarladır”  ifadelerini kullandı.

KAPLAN, MUHTARLARIN YETKİ GÖREV VE SORUMLULUKLARINI ÖZETLEDİ

Muhtarların demokratik koşullarda tarafsız seçildiklerini hatırlatan Kaplan, şunları da söyledi:

“Seçilmelerinin ardından da sorumlulukları gereği; vatandaştan gelen sorun, istek ve talepleri, mahallelerde yerel yönetimlere, kırsal alanlarımızda ise siyasilere. İl Genel Meclis’i üyelerine, milletvekillerine; hatta Ankara’ya ulaştırmakla sorumludur. Bununla da kalmayıp, vatandaşın her talebinin bire bir takipçisi olmak da biz muhtarların görevidir. Bu anlarda her muhtarımız ve heyetimiz, halkın beklentilerini tabandan, tepeye iletmek, olmasını sağlamak, yerine getirmekle yükümlüdür.”

“DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞLARIYIZ”

Görevlerini yürüttüğü sırada yaşadıkları bazı sorunlardan dolayı muhtarlar derneğinin kurulduğunu kaydeden Kaplan, şöyle devam etti:

“Biz muhtarların da zaman zaman belirli sıkıntı ve sorunları bulunmakta, oluşmaktadır. Bunların üstesinden gelebilmek, çözüm yolları bulabilmek için de muhtarlar derneği adı altında örgütlenmeler oluşmuştur. Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği olarak bizler de, muhtarlarımızın vatandaşlarımızdan gelen taleplere çözüm aramalarında yardımcı oluyoruz. Yine, muhtarlarımızın hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla ilgili birim, makam ve mevkilere gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Bu anlamda, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Demokrasinin Temel Taşlarıdır’ diyerek tescillediği muhtarlarımız, Karadeniz Ereğli’de her zaman yoğun çaba sarf ederek hizmet anlayışını sürdürmektedir, sürdürecektir. Günümüzün kutlanması için yasa çıkaran Gazi Meclis’imize; vatandaşlarımızın taleplerine yönelik girişimlerimizde destek ve katkılarından dolayı merkezi ve yerel yönetimlere teşekkür ediyor, ebediyete intikal etmiş muhtarlarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz.”

Paylaşın:
264 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ