logo

KARADENİZ’DE ‘DENİZ SALYASI İHTİMALİ’ KORKUTUYOR!

Marmara Denizi’ni kaplayan deniz salyalarının son fotoğrafları felaketin boyutunu gözler önüne sererken, tıpkı Marmara gibi kapalı deniz olan ve kanalizasyon deşarjlarının yapıldığı Karadeniz’de de aynı tehlike ihtimali korkuya neden oluyor!

Marmara Denizi’nde sıklıkla görülen ve deniz salyası olarak bilinen deniz salyası (müsilaj), İstanbul Kadköy Fenerbahçe sahil şeridinde oluşturduğu tabaka ile korkutucu görüntülere neden oldu.

“İLERİ DÜZEYDE ARITMA TESİSİ YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Ordu’dan benzer görüntülerin oluşması üzerine görüşlerini açıklayan Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Aydın, “Karadeniz’de de deniz salyası ile karşı karşıya kalabiliriz. Dolayısı ile denizlerimizi kirletmeden, kanalizasyonları denize yollamadan mutlaka ileri düzeyde, ileri düzeyde artıma tesisleri yapmak zorundayız. Marmara da Karadeniz gibi kapalı bir denizdir. Dolayısı ile Marmara’nın başına gelen, yarın Karadeniz’in de başına gelebilir. Fakat Karadeniz’in şuanda bir deniz salyası tehlikesi yoktur.” şeklinde konuştu. (iha)

ÇALIŞMALARA BAŞLANILMALI

Öte yandan; Denize uzun sahilleri olan Zonguldak ve Ereğli’de de konunun tarafları olan üniversitelerin ilgili bölümleri, liman başkanlıkları, deniz ticaret odaları, belediyeler ve ilgili STK’ların yetkililerinden oluşan komisyonlar kurularak tespit, bilinçlendirme ve önlem alma çalışmalarına bir an önce başlanılması gerektiği ifade ediliyor.

Fotoğraflarda, deniz salyası/müsilaj felaketine ait İstanbul Kadıköy Fenerbahçe Sahili’nde drone ile kaydedilen son durum ve felektin boyutu açıkça görülüyor.

Galeri fotoğrafları :

Paylaşın:
770 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ