logo

KARAKUŞ, BALIK SEZONUNU DEĞERLENDİRDİ

Denizlerde av yasağı 15 Nisan’da başlıyor. Kdz. Ereğli’de Nural Balıkçılık’tan Ufuk Karakuş; bu sezon hamsiciliğin umduklarından fazla olduğunu ancak palamudun az olmasının balıkçıları zorladığını belirtti.

Denizlerde av yasağı 15 Nisan’da başlıyor. Sezonun kapanmasına az bir süre kala Kdz. Ereğli’de balık tezgahlarında çeşitlilik ve miktarda azalma görülürken fiyatlar ise yüksek seyrediyor.

Kdz. Ereğli’de Nural Balıkçılık’tan Ufuk Karakuş geride kalan sezon ile ilgili muhabirimize yaptığı değerlendirmede; sezonun kapanmasına bir ay gibi bir süre kaldığını hatırlatarak; “Bir ay sonra balık sezonu kapanacak. Sezon bu sene hamsi ile başladı, hamsicilik umduğumuzdan çok fazla oldu ama palamutta umduğumuzu bulamadık. Biz balıkçılık yaptığımız halde kendimiz bile palamut yiyemedik diyebilirim. Şuan Akdeniz ve Ege’den balık geliyor; işte kolyoz olsun, tombik olsun bunlar geliyor. Şuan hamsi buralarda kesti ama arası sıra az da olsa çıkıyor boş değil. Böyle olunca da fiyatlar çok yüksek. Kayıkların masrafları da ağır olduğu için biz de fiyatları mecburen biraz yüksek tutuyoruz. Böyle bile kayıklar yine para kazanamıyor, kazanç yok. Bu bir ayda da çok değişen bir şey olacağını zannetmiyoruz, zaten denize çıkan kayıklar boş geliyorlar.”dedi.

Paylaşın:
794 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ