logo

KARDEMİR AR-GE MERKEZİ TESCİLLENDİ

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR) Yönetim Kurulu tarafından 15 Nisan’da kurulan KARDEMİR AR-GE Merkezi, iki aşamalı değerlendirme ve denetim süreci sonrasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescil edildi.

Toplam varlıkları bakımından Türkiye’nin en büyük sanayi şirketlerinden biri olan KARDEMİR, Türk çelik sektörüne yeni bir AR-GE Merkezi daha kazandırdı. Eylül ayı itibarıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye’de Ar-Ge Merkezi belgesi verilen bin 195 firma listesine eklenen KARDEMİR AR-GE Merkezi, Türk demir-demirdışı metal sektörünün 28’inci, Karabük’ün ise ilk Ar-Ge Merkezi oldu.

SOYKAN “REKABETTE AR-GE FAKTÖRÜ ÖNEMLİ”

KARDEMİR AR-GE Merkezinin bakanlık onaylı Ar-Ge Merkezi olarak tescil edilmesi üzerine bir değerlendirme yapan KARDEMİR Genel Müdürü Hüseyin Soykan, merkezin özelleştirme sonrası gerçekleştirdiği 2 milyar doların üzerindeki yatırımla üretim teknolojilerini yenileyip üretim kapasitelerini artırırken, ürün yelpazesini katma değeri yüksek ürünlerle çeşitlendiren ve kalite odaklı üretimi ile tüm paydaşlarının beklentilerini en üst düzeyde karşılayan, çevreye ve topluma duyarlı, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında dünya klasmanında bir şirket olma hedefine doğru ilerleyen KARDEMİR’in en önemli itici gücü olacağını söyledi. Dünyada çok hızlı bir dönüşüm ve gelişim yaşandığını, bunun keskin ve yıkıcı bir rekabeti beraberinde getirdiğini aktaran Soykan, bu rekabet ortamında ayakta kalabilmenin ancak yeni ürün ve teknolojilerin geliştirilmesi ve Ar-Ge çalışmaları ile mümkün olabileceğini kaydetti. (iha)

Paylaşın:
887 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ