logo

KARDEMİR’DEN VARLIK FONU AÇIKLAMASI

  • KARDEMİR, “Türkiye Varlık Fonu tarafından bağlı şirketlerimiz KARDEMİR Çelik Yapı İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARÇEL) ve KARDEMİR Döküm Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (KARDÖKMAK) sahip olduğu şirketimiz A grubu hisselerinin yüzde 20,93’ünü temsil eden 50.294.346,76 lot payın 05.12.2022 gün sonu itibariyle Borsa İstanbul kapanış fiyatından alınmasına ilişkin anlaşma sağlanmıştır” açıklaması yaptı.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR), Türkiye Varlık Fonu’nun KARDEMİR’de iki hissedarın A grubu paylarının bir bölümünün borsa dışında satın alınmasına yönelik anlaşmayla ilgili açıklama yaptı.

Şirketten yapılan açıklamada, ülkenin ilk, dünyanın sayılı entegre çelik üreticileri arasında bulunan, Türkiye’nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu içinde 24. sırada yer alan KARDEMİR’in 2,5 milyon tonluk sıvı çelik üretimi ile milli sanayii hamlesinde önemli ve stratejik bir konuma sahip olduğu belirtildi.

” finansal açıdan güçlü bir ortak tarafından temsili suretiyle …”

Açıklamada, “Şirketimizin 100. yüzüncü kuruluş yıldönümü hedefleri doğrultusunda oluşturulmakta olan 2037 KARDEMİR stratejisinin daha güçlü bir ortaklık ve yönetim yapısıyla hayata geçirilmesini teminen, ülkemizin köklü kurumlarına değer katma amacı taşıyan, daha fazla yatırım ve üretimle ekonomik, sosyal ve çevresel bakımdan sürdürülebilir kalkınmanın öncüsü Türkiye Varlık Fonu tarafından bağlı şirketlerimiz KARDEMİR Çelik Yapı İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARÇEL) ve KARDEMİR Döküm Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (KARDÖKMAK) sahip olduğu şirketimiz A grubu hisselerinin yüzde 20,93’ünü temsil eden 50.294.346,76 lot payın 05.12.2022 gün sonu itibariyle Borsa İstanbul kapanış fiyatından alınmasına ilişkin anlaşma sağlanmıştır. Türk Ticaret Kanununun 389. maddesinin amir hükümleri dolayısıyla oy hakkından yoksun halde bulunan söz konusu payların, Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerinin ruhuna uygun olarak, finansal açıdan güçlü bir ortak tarafından temsili suretiyle, Şirketimizin ve iştiraklerimizin gelecek vizyonunun hayata geçirilmesi ve kurumsal dönüşüm hamlesine daha güçlü bir finansal yapı ile devam edilmesi, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de şirketimize güvenerek yatırım yapan tüm ortaklarımızın, etkileşimde bulunduğumuz tüm paydaşların hak ve menfaatlerinin azami ölçüde korunması amaçlanmaktadır. Bu anlaşmanın, şirketimiz, Türkiye Varlık Fonu, ülkemiz, Karabük halkı, tüm yatırımcılarımız ve paydaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ederiz” denildi.

MİLLETVEKİLİ GÜNEŞ: “MEMNUNİYETLE KARŞILANMIŞTIR”

Öte yandan; AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Türkiye Varlık Fonunun (TVF) KARDEMİR’in toplamda 50 milyon 294 bin 346,76 lira nominal değere sahip hissesini pay başına 13,05 liradan satın alması üzere yapılan anlaşmaya ilişkin değerlendirmede bulundu. Türkiye’nin ilk demir çelik fabrikasının 85 yıl önce temellerinin atılmasıyla adı duyulduğunu ve o dönemde 13 haneli bir mahalleyken zamanla kente dönüşen Karabük’ün ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdürdüğünü ifade eden Güneş, “3 Nisan 1937 tarihinde Karabük’te inşa edilen ve 1939 yılında işletmeye alınan demir çelik fabrikamız, uzun yıllar boyunca ülkemizdeki endüstriyel atılımlara öncülük etmiş, Türk sanayisinin öncüsü ve okulu olmuştur. Karabük, başta çelik olmak üzere makine ve aksamları, mobilya, kâğıt ve orman ürünleri, hazır giyim, elektrik ve elektronik ürünleri sektörlerinde ülke ekonomisine ciddi katkı sağlamaktadır. Kentin ihracatının yüzde 85’ini çelik sektörü oluşturmaktadır. Bu nedenle Kardemir Karabük’ün bir marka değeri, binlerce vatandaşımıza ekmek kapısı sağlayan, ağır sanayimizin gözde kuruluşlarındandır. Yeni kurulacak organize sanayi bölgeleriyle de ülkemiz ekonomisine katkı sunmaya devam edecektir” dedi.

Güneş, TVF’nin KARDEMİR hisselerini alma noktasında yaptığı anlaşmayla ilgili olarak da “Bilindiği üzere Türkiye Varlık Fonu, toplamda 50 milyon 294 bin 346 liralık Kardemir hissesi almak için anlaşmaya varmış bulunmaktadır. Şüphesiz bu durum Karabük ilimizin sanayisinin gelişmesi ve Karabük iline yapılacak yatırımların artması, ilimizdeki istihdama katkı sağlama bağlamında bölge insanımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
424 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ