logo

“KARŞILIKSIZ HİZMET İÇİN BURADAYIZ”

  • Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü 2021-2022 dönem Başkanı Av. Mehmet Can Kutayer, Doğan Gönüllü’ye verdiği röportajda, “Bizler ülkemize, milletimize, şehrimize karşılıksız hizmet etmek adına buradayız… Faaliyetlerimiz ve toplantılarımız tamamen ilgililere açık ve şeffaf şekilde gerçekleştirilmektedir. Elimizden geldiğince insanlarımızın hayatlarına dokunmaya çalışıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü 2021-2022 dönem Başkanı Av. Mehmet Can Kutayer, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Rotary Kulübünün faaliyetlerini Doğan Gönüllü’ye değerlendiren Kutayer,üyelerimiz ile birlikte insanlarımıza ihtiyaçları doğrultusunda dokunmaya çalışıyoruz.” diye konuşurken, “hizmet odaklı şeffaf faaliyetlerde” bulunulduğu vurgusu yaptı. Kutayer, Temmuz ayına kadar sürecek dönem faaliyetlerini “Hizmetlerimizle hayatları değiştirelim” sloganı ile gerçekleştiriyor.

Doğan Gönüllü’nün sorularını yanıtlayan Kutayer’in değerlendirmeleri şöyle:

  • Doğan GÖNÜLLÜ: Rotary Kulübü genelde hangi alanlarda faaliyetlerde bulunuyor?

Aslında tüm dünyadaki Rotary kulüpleri ile aynı ortak hedefler çerçevesinde dünyamızı ve yaşadığımız çevreyi daha güzel ve yaşanır kılmak için gönüllü olarak çalışmaktayız. 7 ana faaliyet alanımız var. Bunlar; Barış ve Anlaşmazlıkların Çözümü, Hastalıkların Önlemesi ve Tedavisi, Temiz Su ve Hijyen, Temel Eğitim ve Okuryazarlık, Anne ve Çocuk Sağlığı, Ekonomik ve Toplumsal Kalkınma ve en son geçtiğimiz yıl eklenen Çevrenin Korunmasıdır.

(Kutayer, konuşurken bir yandan da etkinliğin kusursuz olması için çabaladı)
  • M.CAN KUTAYER: Yerelde Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü olarak neler yapıyorsunuz?

Öncelikle şunu söylemeliyim ki; Türkiye’deki Rotary Kulüplerinin hepsi dernek statüsündedir ve dernekler kanuna bağlıdır. Rotary derneklerinin ana amacı topluma her konuda karşılıksız hizmet etmektir. Her toplumun kendi ihtiyaçlarına göre yapılan hizmetin daha başarılı olabilmesi için gerektiğinde uluslararası işbirliğine gidilerek daha fazla insana dokunma şansı elde edilmektedir. Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü olarak da üyelerimiz ile birlikte insanlarımıza ihtiyaçları doğrultusunda dokunmaya çalışıyoruz.

  • Detay istesek; 2021 Temmuz ayında başlayan başkanlığınız döneminde gerçekleştirdiğiniz hizmet, etkinlik ve projelerden bahsedebilir misiniz?

Pandemi, tüm dünyada olduğu gibi bizlerin de proje ve etkinliklerini etkiledi. Ancak bu durum bizi durdurmadı. Uzaktan da olsa rutin toplantılarımızı gerçekleştirdik. Projelerimizi gerçekleştirmeye çalıştık.

Dönemimizin ilk haftalarında ülkemiz maalesef çok büyük bir orman yangını mücadelesi verdi. Bizler de devletimizin yanında olmaya çalıştık. Yangın bölgelerinde kurulu olankulüplerimiz vasıtasıyla yangında zarar gören insanlarımıza ve bölgede çalışan gönüllülere yardımda bulunduk. 14-18 arasındaki gençlerimizin oluşturduğu Karadeniz Ereğli Interact Kulübü ile ortak olarak “Kağıttan Sandalye” projesinden elde edilen gelirle alınan engelli sandalyelerini, şehrimizde ihtiyacı olan bireylere teslim ettik. Özellikle pandemi döneminde önemi artan SEPSİS ile mücadele hedef konularımızdan biri. Buna yönelik farkındalığı arttırmak adına görselleri ilçemizde sergiledik. Geçtiğimiz dönem ilçemizde Uluslararası Rotary tarafından kabul edilen Elpek Dokuyan Eller Kadın Kooperatifi ile birlikte kurmuş olduğumuz toplum birliğimizle çalışmalarımıza bu sene de devam ettik. Unutulmaya yüz tutmuş Elpek Bezi’nin üretimini destekledik. Aynı kapsamda kız çocuklarımızın okutulmasına yönelik birlikte faaliyetler yaptık.

  • Bu arada Rotary Kulübünün çocuk felci ile ilgili mücadelesi dikkat çekici boyutlarda…

Haklısınız ancak mücadelemiz sürüyor. Halk arasında ‘çocuk felci’ olarak bilinen ve kalıcı hastalığa yol açan Polio virüsünün, Dünya genelinde etkisinin minimize edilmesi için Uluslararası Rotary liderliğinde tüm üye kulüplerin yoğun çabası var. Rotary’nin sadece çocuk felciyle mücadele için kurduğu bir vakfı var. Vakfın tek hedefi, Polio virüsünü dünya üzerinde silmek, geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlamaktır. Vakıf hedefi doğrultusunda bugüne kadar 2,5 milyar çocuğun ücretsiz aşı programları kapsamında aşılanması sağlandı. Hedefimize çok yakınız ancak pandemi sürecinde oluşan aşı karşıtlığının maalesef çocuklarda da aşılanma oranlarını düşürmeye başladığına dair duyumlarımız var. Toplum sağlığı için lütfen pozitif bilimlere olan güvenimizi koruyalım ve sağlıklı nesiller için çocuklarımızı aşılardan mahrum bırakmayalım.

(Kutayer 2021 yılı toplantısında kürsüde…)
  • Son olarak okuyucularımıza iletmek istediğiniz bir şey var mı?

Bizler ülkemize, milletimize, şehrimize karşılıksız hizmet etmek adına buradayız. Toplantılarımıza, faaliyetlerimizle ilgilenenler katılabilirler. Faaliyetlerimiz ve toplantılarımız tamamen ilgililere açık ve şeffaf şekilde gerçekleştirilmektedir. Elimizden geldiğince insanlarımızın hayatlarına dokunmaya çalışıyoruz. Değerli yayınınızda bizlere yer verdiğiniz için Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü adına şükranlarımı sunuyorum.

KİMDİR:

1985 Zonguldak doğumlu olan ve TED Zonguldak Koleji’nden mezun olduktan sonra Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Kutayer, yine aynı okul/bölüm mezunu olan eşi Janset ile evlendi. Mehmet Can Kutayer, Karadeniz Ereğli’de eşi Janset ile birlikte Kutay Hukuk & Danışmanlık bürosunda avukatlık yapıyor. 2016 yılından bu yana Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü’nün üyesi olan ve bu süreçte çeşitli kademelerde görev alan Kutayer, halen kulübün 2021-2022 dönem başkanlığını sürdürüyor.

( Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü üyeleri 2022 Ramazan ayı etkinliğinde bir arada )

Paylaşın:
1058 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ