logo

KAVLAK, BASINDAN DESTEK İSTEDİ

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Didim’de yapılan Yerel Medya Kurultayı’nda yaptığı konuşmada; “Bizim sizlere basın emekçilerinin desteğine ihtiyacımız var. Sesimiz olmanıza, nefesimiz olmanıza ihtiyacımız var. Bizim mücadelemize vereceğiniz her destek, yapacağınız her haber, yazacağınız her yazı emekçilerin sofrasında bir dilim daha ekmek olacaktır.” dedi.

Türk Metal Sendikası tarafından ilk kez düzenlen Yerel Medya Kurultayı’nın açılış programı 17 Eylül 2021 Cuma günü Büyük Anadolu Didim Resort Hotel’de yapıldı.

“Türkiye’de Yerel Basın ve Sorunları”, “Türkiye’de Medya ve Sendikalar”, “Türkiye’de Toplu İş Sözleşmesi Düzeni ve MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi” ile “Sendikalar ve Yerel Basın” konularının masaya yatırılacağı ve iki gün sürecek kurultaya 90’a yakın yerel medya mensubu katılıyor.

Yerel Medya Kurultayı’nın açılış programı TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında Türkiye’de örgütlenmenin yetersizliğinden, sendikanın çalışmalarından ve başarılarından söz eden Kavlak , sözü 12 Eylül Askeri darbe döneminden sonraki sürece getirerek “Yıllar içinde bir bir elimizden alınan haklarımızın geri alınması gerekiyor. Sermaye çevrelerinin bir türlü gündemden düşürmediği, pandemi koşullarında bile gündeme getirilen kıdem tazminatı hakkımızı sonuna kadar korumamız, sahip çıkmamız gerekiyor. Peki, bunları kim yapacak? Elbette ki biz yapacağız. Nasıl ki on yıllar boyunca kamu kesimindeki taşeronlaşmanın, sömürü çarkının sona ermesini biz sağladıysak, diğer sorunlarımızı da yine biz çözeceğiz. Nasıl? Mücadele ederek. Nasıl? Direnerek. Gerekirse kavga vererek. İşte bu toplantımızın en önemli amaçlarından biri budur. Bizim sizlere basın emekçilerinin desteğine ihtiyacımız var. Sesimiz olmanıza, nefesimiz olmanıza ihtiyacımız var. Bizim mücadelemize vereceğiniz her destek, yapacağınız her haber, yazacağınız her yazı emekçilerin sofrasında bir dilim daha ekmek olacaktır. Onların bebelerinin sütü olacaktır. Alın terlerinin karşılığı olacaktır” ifadeleri ile basından destek istedi.

PANDEMİDE İŞÇİ SINIFI FEDAKARCA ÇALIŞTI”

Türk Metal’in Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yeni bir toplu iş sözleşmesi sürecine girdiğini belirten Kavlak, sendikanın sözleşme teklif hazırlık sürecinde hangi aşamalardan geçtiğine ve pandemi nedeniyle yaşanan olumsuz koşullara değinerek, işçi sınıfının bu dönemde fedekarca çalıştığını söyledi. Üyelerin hayatına dokunan, onların yaşamını kolaylaştıran ve güzelleştiren çalışmalar yaptıklarını söyleyen Kavlak, otel ve yurt yatırımlarından örnekler vererek üyelerin memnuniyetlerinden söz etti ve “Ankara’dan sonra sırada İstanbul ve İzmir’de açacağımız yurtlar var. Üyelerimiz artık, kız çocuklarını güven içinde sendikamıza emanet edecek. Yasa dışı yapıların ağına düşmediğinden emin olacak. Gözü arkada kalmayacak. Biz de bu kızlarımızın, çağdaş, nitelikli, yurtsever ve Atatürkçü gençler olmaları için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

“DEVRİM NİTELİĞİNDE HAK ALDIK”

Kavlak, 2017 yılında imzaladıkları MESS Grup Toplu İş Sözleşmesiyle Türkiye’de devrim niteliğinde bir hak aldıklarını iddia ederek, “150 bine yakın üyemiz için tamamlayıcı sağlık sigortası maddesini sözleşmeye koyduk. Artık Türk Metal üyeleri daha önce önlerinden bile geçemediği özel hastanelerde tedavi oluyor. Ceplerinden de tek kuruş çıkmıyor. Bakın elimizdeki son verilere göre 2017 yılından bu yana 25 binden fazla ameliyat, 1.5 milyondan fazla tedavi hizmeti yapılmıştır. Son eklediğimiz diş paketinden bine yakın üyemiz yararlanmıştır. Pandemi döneminde sözleşmeye koyduğumuz ek maddeyle Covid-19 virüsüne yakalanan üyelerimiz sigortanın kapsamına alınmıştır. Ve bütün bunlar yaklaşık 400 milyon liraya mal olmuştur. Ancak üyelerimizin cebinden tek kuruş çıkmamıştır” dedi.

YEREL BASIN VE SENDİKALAR KONULU SUNUM YAPILDI

Kavlak’ın konuşmasının ardından, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun “Türkiye’de Yerel Basın ve Sendikalar” başlığında bir sunum yaptı. Altun’un konuşmasından sonra, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Uysal Altundağ’ın başkanlık ettiği, “Türkiye’de Medya ve Sendikalar” başlıklı oturum yapıldı.

Emekli öğretim üyesi ve gazeteci Dr. Atilla Özsever, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve Ekonomi Muhabirleri Derneği Başkanı Turgay Türker’in katıldığı oturumun ardından kurultayın ilk günü tamamlandı.

EREĞLİ’DEN KAPAN VE KILIÇ KATILDI

Kdz. Ereğli’den de Gazeteciler Fikri Kapan ile Vedat Kılıç’ın katıldığı Kurultaya Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Yusuf Ziya Odabaş, Uysal Altundağ ve Halil Faki Erdal, Genel Mali Sekreter Murat Salar, Genel Sekreter Taliphan Kıymaz, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yakup Yılmaz ile Bursa, İzmir, Kocaeli, Manisa, Eskişehir, Kırıkkale, Tekirdağ, Kayseri, Bolu, Sakarya, Zonguldak, Çanakkale, Hatay, Aksaray ve Denizli bölgelerinden çok sayıda yerel medya mensubu da katılım gösterdi.

Paylaşın:
700 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ