logo

KAYIP 7 DENİZCİ İÇİN SEFERBER OLUNDU

  • 19 Kasım afetinde Kdz. Ereğli’de batan Kafkametler Gemisi’nin kayıp mürettebatını arama çalışmaları yoğun tempo ile devam ediyor.

Zonguldak Valiliği, kayıp denizcileri arama çalışmaları ile ilgili Kurtarma Gemisi Nene Hatun’da değerlendirme toplantısı yapıldığını açıkladı.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve yetkililerin katıldığı toplantı ile ilgili yapılan açıklamada, “Karadeniz Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle mendireğe çarptıktan sonra batan Türk bayraklı “KAFKAMETLER” adlı gemideki kayıp denizcilerimizin devam eden arama kurtarma çalışmalarına yönelik istişare ve değerlendirme toplantısı; Valimiz Osman Hacıbektaşoğlu koordinasyonunda Kıyı Emniyet, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, Kdz. Ereğli Bölge Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın yetkililerin katılımıyla “NENE HATUN” gemisinde yapıldı.” denildi.

19 Kasım ‘da ilçede meydana gelen fırtına felaketinde Askeri Liman Mendireği kıyısında batan geminin kayıp 12 mürettebatından 5’inin cansız bedenine ulaşılırken 7’sine henüz ulaşılamadı. Ailelerin endişeli ve acı bekleyişi ise kıyıda devem ediyor.

Paylaşın:
264 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ