logo

KAYMAKAM: “AŞI OLUN; BU İŞİN ŞAKASI YOK!”

Kdz. Ereğli Kent Konseyi tarafından Koronavirüs pandemisini hatırlatmak, aşının önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için ‘Aşı ol, Sağlıklı kal’ etkinliğinde konuşan Kaymakam Çorumluoğlu, ” Bakın bu işin şakası yok. Son gelen rakamlar ne yazık ki Zonguldak’ta vefat sayılarında 2’leri, 3’leri görmeye başladık.” diye konuştu.

Kdz. Ereğli Kent Konseyi tarafından Koronavirüs pandemisini hatırlatmak, aşının önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için “Aşı ol, Sağlıklı kal” etkinliği düzenlendi.

Devrim Bulvarı üzerinde düzenlenen etkinliğe, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kent Konseyi Başkanı Osman Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

YAVUZ, “AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

Etkinlikte konuşan Kdz. Ereğli Kent Konseyi Başkanı Osman Yavuz, “Aşı olma oranını artırmak, farkındalık oluşturmak için Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın destekleri ile beraber insanların her gün bakacakları trafik lambalarına sticker (etiketler) yaptırdık. “Aşı ol sağlık ol” kampanyasını başlatmış olduk.” İfadelerini kullandı.

POSBIYIK, “AŞIDA ZONGULDAK VE İLÇELERİ ÖNCÜ OLMASI LAZIM”

Belediye Başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında vaka haritasındaki maviye dönen şehirlere vurgu yaparak, “Her gün televizyonda görüyoruz. Aşı karşıtı insanların hastaneye düştüğünde haykırışlarını bizzat izliyoruz. Benim bu memlekette yaşayan insan olarak, vatandaş olarak en çok üzüldüğüm olay. Türkiye’de bir çok il maviye döndü, Her şeyde öncü olan Ereğli’de, Zonguldak’ta biz halâ daha niye maviye boyanmadık anlayamıyorum. Biz her konuda öncüyüz. Kültür seviyemiz, çok yüksek, eğitim gayet yerinde, sağlığını düşünen insanlar var, aşıda Zonguldak ve ilçeleri öncü olması lazım diye düşünüyorum. İnşallah yaptığımız bu etkinlik faydalı olur.”ifadelerine yer verdi.

ÇORUMLUOĞLU, “BU İŞİN ŞAKASI YOK!”

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise pandemiden bir an önce kurtulmak için vatandaşları aşı olmaya davet etti ve “Zaman geldi maske, mesafe etiketlerini yapıştırdık. Bugün de aşıyı teşvik edici etiketlerini yapıştırma gayet isabetli görüyorum. Biz bugün itibarıyla 75,34 yüzdesini ne yazık ki bugün görebildik. Hem Zonguldak’a hem Ereğli’ye yakışan rakamlar değil. Rakamlara baktığımızda vatandaşlarımız aşı olan kişiler bir daha aşı olmuş. Diğer arkadaşların aşı olmaması, benim üçüncü aşıyı olmamın kıymetini biraz daha düşüyor. Dolayısıyla Ereğli’de farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Aşı olanlar üçüncü, dördüncü aşısını takip etsinler. Biz üzerimize düştüğü an gittik aşımızı olduk. Ne yazık ki aşı olmayan arkadaşlarımız vefat ettiler. Bakın bu işin şakası yok. Son gelen rakamlar ne yazık ki Zonguldak’ta vefat sayılarında 2’leri, 3’leri görmeye başladık. Bu eski başladığımız günlere geri dönmemiz demektir. Şu anda ikinci, üçüncü yoğun bakım odalarını açma noktasına geldik. Önce vaka, sonra servis, sonra yoğun bakım, sonra da vefat geliyor. Aynı yanlışı tekrar tekrar yapmaya gerek yok. Lütfen aşınızı olun, mesafenizi koruyun. Özellikle toplu bulunulan yerlerde düğün, eğlence gibi yerlerde bunu görüyoruz. Ne yazık ki, bir süre daha bununla devam edeceğiz. Sosyal medya üzerinden de safsatalara kulak vermesin.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kent Konseyi Başkanı Osman Yavuz, İşbankası önündeki trafik ışıklarına “Aşı ol” ve “Sağlıklı Kal” sloganları yazılı etiketler yapıştırdı.

Etkinlik anı fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Paylaşın:
529 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ